Borut Pahor Instagram / Barbika, a ne baraba / 1483 likes

Nova objava Boruta Pahorja na Instagramu ima prav zanimiv tekst – Barbika, a ne baraba. In njegova slika lepotičenja. Pričakovano? Seveda. Saj to je že predvolilni čas in ljudje imajo radi všečnega predsednika. Očitno! Dejstvo je, da je takšen predsednik všeč ljudem – 1483 “lajkov” na takšno fotografijo je velik uspeh!

Tokrat se ne bom zgražal nad Borutom Pahorjem – predsednikom RS, ker sem se že prevečkrat. Nima smisla. Narod dobi točno takšnega človeka, kot si ga zasluži. In očitno si v Sloveniji zaslužimo predsednika, ki je samovšečen, ki objavlja selfije in precej čudne tekste na družbenih omrežjih in ki mu je to, da ugaja vsem, najbolj pomembno pri njegovi funkciji.

Zanimiv je komentar pod fotografijo na Instagramu:
Medtem ko se Pahor lepotiči v Barbiko, na tisoče beguncev zmrzuje. Ja, baraba si Barbika! S svojim ignoriranjem vseh problemov si definitivno baraba.

Tudi ob sprejetju novele zakona o tujcih se ni oglasil in izrazil svojega mnenja – kar bi pričakoval od človeka, ki je na takšni funkciji. Ampak novela zakona ne prinaša volilnih točk, zakaj hudiča bi se torej ukvarjal s tako nepomembnimi stvarmi, kajne? Precej boljše je, če si všečen in če ljudje lajkajo tvoje fotografije na družbenih omrežjih..

Aha. Strah me je, ko ljudje več ne razmišljajo in nimajo kritične distance do ničesar. Ko ljudje ne premorejo toliko pameti, da bi kritično ocenili kaj je prav in kaj narobe. Ko ljudje lajkajo takšne objave in so ponosni, da imamo takšnega predsednika. Seveda predsednik ne dela nič drugega, kot le to, kar je všeč njegovim volivcem. In potem se sprašujemo zakaj smo tam, kjer smo? A se res kdorkoli na tem svetu še lahko čudi zaradi tega?

p.s.: pogrešal sem njegove slike izpod tuša z našimi bronastimi rokometaši? Zaprmej bi lahko imel kakšen zanimiv tekst ob takšni sliki…