had blog roni kordis had blog roni kordis

Tv Tuba in Sanja Grohar

Včeraj sem imel priložnost, upam da se več ne ponovi, gledati oddajo TV Tuba, ki jo vodi Sanja Grohar.

Ok, razumem da ljudje ne razumejo, da obstajajo tudi na internetu avtorske vsebine in da ni dovoljena objava tuje avtorske vsebine na svojih portalih, ali raznih YouTubih. Nekako tudi razumem da ljudje ne ločijo med funkcijo embed in hranjenjem vsebine na lastnih strežnikih.
Ampak naša zakonodaja omogoča očitno marsikaj! Priznam, bil sem totalno fasciniran, da se videoposnetki z watermarkom, ki jih ljudje “najdejo na internetu” vrtijo na Kanalu A (ki je komercialna TV postaja)! No, saj je tudi opis oddaje zanimiv – TV Tuba predstavlja najatraktivnejše videoposnetke s spletnega portala Frendi in Flirt.

Torej. Obiskovalcem daš možnost da sami kontribuirajo vsebino in to s pridom izkoristiš v komercialne namene. Je.be.š avtorske pravice in licence pod katerimi so videoposnetki objavljeni. Itak je pomembno samo število klikov in ogledov. In potem takšne spletni portali sodelujejo v MOSS-u??!
Ja, pozabimo na avtorske pravice, kradimo kar se le da in tekmujmo, kdo bo imel daljšega! Pfuj, jebemti šalabajzerji!

 1. @vini: tocno to.. jebes ce je to avtorsko delo.. jebes, ce je nekdo dovolil embed in ne shranjevanje na lastne serverje..

  vazno je da se generira traffic :)

  UGTV mi je pa vsec.. bo treba to naredit :)

 2. Jah, no, odvisno pod kakšno licenco so bili posnetki, ki so jih rolal (česar ne vem) … torej ni nič narobe, četudi je watermark, če je licenca taka, da to dopušča.

 3. @nejc: sem ravno razmisljal :) kako bom to izvedel.. danes bom sel gledat (jeap, ocitno se rad mucim) se enkrat oddajo.. in potem po netu iskal videoposnetke v originalu..

  me zanima, koliko jih bo dovoljenih za uporabo v komercialne namene, kar predvajanje na tv je :)))

 4. Člen z avtorskimi pravicami:

  Avtorske pravice
  Uporabnik z registracijo in objavo svojih vsebin na frendiinflirt/24ur.com podjetju PRO PLUS, d.o.o. dovoljuje javno priobčitev na vseh medijih in v vseh zakonsko določenih oblikah, ki so v lasti podjetja PRO PLUS, d.o.o. in dovoljuje, da si katerakoli tretja oseba na frendiinflirt/24ur.com vsebine ogleda in pretoči na svoj računalnik in začasno ali trajno fiksira. Za morebitno nadaljno razpolaganje tretjih oseb z vsebinami PRO PLUS, d.o.o. ni odgovoren, niti nima vpliva na ravnanje tretjih oseb in zato napram uporabniku v zvezi z nadaljno uporabo ni odgovoren.

  Ker zakonodaja to dopušča in ker uporabniki sprejmejo pogoje sodelovanja, tu ne vidim nobenega problema.

 5. Pa ko bos to naredil, seveda snames posnetek doticne oddaje s poptv.si in ga vključiš v recenzijo, ane. Lahko bi pa posnel svojo oddajo, pa v njej predvajal posnetke TV Tube z internetov.

  Da tega, da bi take oddaje morali najprej obdavcit, potem pa se prepovedat, sploh ne omenjam.

 6. @anej: in ravno to je srz tega problema.. s tem clenom, ki je zapisan, se vse skupaj prenasa na uporabnike..

  pa je to prav? torej pro plus skreira enega uporabnika, pobere cisto vse video vsebine, ki so jih uporabniki nalozili na youtube, vimeo, ali kjerkoli drugje in jih nalozi na svoje streznike.. stvar resena.. oni niso nic krivi..

  no, temu je bil namenjen tale del – Ampak naša zakonodaja omogoča očitno marsikaj!

  ko bo lastnik portala odgovoren za vsebino, se bo to spremenilo.. in kloni youtubov se bodo po hitrem postopku samoukinili.. ker ne bo vec vsebine..

 7. @andrkavr: odlicno.. tocno to bom naredil.. napisal bom clen, kjer lahko vsi obiskovalci nalagajo vsebino k meni.. in bom skreiral nov acc in bom pobral vso popovo vsebino in jo predvajal pri sebi..

  :)

  no, tega ne bom naredil.. upam pa da sem dal komu idejo kaj naj naredi, ce hoce imeti kar precej obiska..

  p.s.: da o tem, da vrtijo v prime timeu na 24urah posnetke iz youtuba v velikosti 320x…, niti ne govorim

 8. S tistim členom se nič ne rešuje, ker se pravi avtorji (domnevam) ne strinjajo z objavo v debilni TV Tubi in če nek pajac to naloži na F&F, še ne rešuje Kanala kakršnekoli odgovornosti (odškodninske/kazenske), seveda pa so npr. meni zatežili za vsako objavljeno sekundo njihovega programa, tako da mi je YouTube takoj zbrisal filme.

 9. Strinjali so se, ko so se prijavili v ta service. Dejanje je bilo povsem prostovoljno, nobeden jih ni k temu prisilil, seveda pa tudi praktično nobeden verjetno ni šel tega brat. Je pa to tudi stvar skupnosti…če se spomnimo Facebooka – ko se je zbunilo dovolj ljudi, so svoje TOS spremenili. V tem primeru se očitno razburja premalo ljudi ;)

  Očitno je luknja v zakonu. In tudi je pač razlika med tistim, kaj je lepo in kar se spodobi in med tistim, kar se sme in kar se ne sme.

 10. Ne, nobene luknje ni. Pro plus ne more sam sebe kar tako “oprati” krivde. Poleg tega pa tudi vsak uporabnik F&F nima pravice razpolagati z vsebino, ki jo tja nalaga (razen izjem, ki dejansko naložijo vsebino, katere avtorji so) in tako ne morejo prenesti na Kanal A materialnih upravičenj avtorske pravice, ergo Kanal A ne bi smel predvajati teh vsebin (brez predhodnega soglasja) in je še vedno odgovoren.

 11. Tudi po mojem mnenju se PRO PLUS tako ne more oprati krivde. In taki pogoji v povezavi s kršenjem avtorskih pravic pač en bi šli kar takole mimo sodišča. Bottom line je, da je PRO PLUS prikazal vsebino, za katero nima avtorskih pravic. Kje je to vsebino dobil, kdo mu jo je dal, najbrz ni niti vazno.

  Sicer pa, kaj ni to super odličen način služenja denarja?
  Lepo bi jim podmuklo podstavil svoj avtorski filmcek, nato pa pade tožba. Kdo bo prvi :)?

 12. Tole pa ne bo šlo, ker se z uploadanjem lastnega filma strinjaš, da se objavlja tudi drugod, zato to ne bo delovalo :)

 13. :) men je tv tuba zakon za gledat! Sam jo gledam brez zvoka, pa ko začnejo vrtet posnetke šaltam drugam.

Komentarji so zaprti.