had blog roni kordis had blog roni kordis

Slovenski YouTube – Frendi in Flirt

Frendi in Flirt so slovenski YouTube. No, to so besede iz oglasa ki se vrti na 24ur. Zraven še omenijo številko 14000, kolikor naj bi bilo vseh video posnetkov gostovanih pri njih. In ker me ponavadi takšni podatki (beri statistika) pritegnejo, sem šel preveriti kakšne so stvari pri njih.
Frendi in Flirt imajo trenutno 14664 video posnetkov, v zadnjem tednu jih je bilo naloženih 96. Med prvimi desetimi TOP ogledanimi video posnetki je devet takšnih, kjer je v prvem planu golota. Ampak na prvem mestu z 32895 ogledi je Relacijska vožnja po Sloveniji 2009.

Za primerjavo še podatek iz YouTuba. Število video posnetkov je podatek, ki ga ne najdem (če ga kdo najde, bom zelo vesel). Največ ogledov imajo: Evolution of Dance – 124,439,039 views, Avril Lavigne – Girlfriend – 123,409,519 views in Charlie bit my finger – again ! – 114,822,009 views. Med prvimi desetimi video posnetki ni niti enega z goloto.

Torej se mi zdi besedna zveza, da so Frendi in Flirt slovenski YouTube, povsem zgrešena.


V Sloveniji namreč obstaja še “nekaj spletnih skupnosti”, kjer “uporabniki uploadajo” video posnetke – v resnici se pobira vsebina iz YouTuba, Metacafeja in ostalih strani, se preimenuje in uporablja kot lastno avtorsko delo. Seveda se lastnik spletne strani pred kršenjem avtorskih pravic zavaruje s tem, da napiše da ne odgovarja za vsebino ki jo kontribuirajo uporabniki sami. In tako potem dobimo klone YouTuba, oz. slovenske YouTube, kar se mi zdi povsem zgrešeno. Vendar dokler je naša zakonodaja takšna kot je, se to tudi ne bo spremenilo.

Pa vendar, da ne grem predaleč od teme, Frendi in Flirt poudarjajo da je pri njih gostovanih tudi 15000 blogov. Glede na to, da sem v “teh vodah” zadnja štiri leta, se mi zdi smešno, da do sedaj nisem naletel na en sam pameten blog, ki bi bil na njihovi strani. Mogoče sem pristranski in marsikomu delam krivico (verjetno se najde tudi kaj uporabnega tam), vendar resnično ne poznam nikogar, ki bi pisal blog na Frendi in Flirt??

Ko sem prebral par komentarjev, mi je postalo jasno zakaj nisem jaz ciljna publika, oz. obiskovalec te strani: mmm sexy :p 5kica itaq, ZeLo Si SeXy..5555, 5koca maš, uf lepotička potrebna:$, hot =P

Ah, ja. Mogoče sem pa samo prestar in mi je “latovščina” nepoznana!

  1. Ne samo, da po kakovosti vsebine in velikosti ni primerljiva z youtubom – meni je ideja že v začetku zgrešena. Zakaj bi potreboval slovenski youtube, ko pa imaš – youtube? Enako, kot so mi zgrešene koornk in druge lokalne imitacije svetovnih mrež.

  2. Jaz sem včasih kar malo presenečen, ko objavijo na prvi strani 24ur slike iz Frendov in Flirta in na sliki kakšna najstnica, ki se zapeljivo nastavi v tangicah in ki jih po moje nima niti 15. Pa kot kaže to niso slike, ki bi jih nekdo snel iz interneta, temveč je folk tam res toliko blesav, da objavlja lastne intimne fotografije!

    Če to sedaj po novem tudi reklamirajo, pa očitno to samo dokazuje, da jim gre malo v nos, ker so na tem področju (blogi, internet skupnosti) precej zadaj za kakšnim Siolom, pa čeprav upravljajo oh in sploh naj naj slovenski portal.

  3. Gre za dokaj klasično izkoriščanje popularne zadeve (reklama sega v čas ko je bil youtube fenomen) za promocijo. In kot pravijo marketinški strokovnjaki – slabe reklame ni, je le reklama.

  4. oglejte si moj video, ki sem ga naredila za našega najboljšega tenisača v Sloveniji Blaža Kavčiča

    thnx

Komentarji so zaprti.