YouTube je spremenil pravila uporabe (terms uf use) embedanje video vsebin na komercialnih spletnih straneh.
Za navadne uporabnike, ki vsake toliko časa dodajo video vsebine na svoj blog, ali stran, se ne bo nič spremenilo. Spremenilo pa se bo za tiste uporabnike, ki ne ustvarjajo vsebine, ampak samo embedajo video vsebine na svoja spletna mesta in posledično z oglaševanjem služijo denar.

Google je zapisal takole:
We’ve recently updated our Terms of Use to clarify what kinds of uses of the website and the YouTube Embeddable Player are permitted. We don’t want to discourage you from putting the occasional YouTube video in your blog to comment on it or show your readers a video you like, even if you have general purpose ads somewhere on your blog. We will, however, enforce our Terms of Use against, say, a website that does nothing more than aggregate a bunch of embedded YouTube videos and intentionally tries to generate ad revenue from them. (vir)

Ta poteza Googla me je presenetila, kajti ravno YouTube je bil narejen in je namenjen temu, da se lahko embedajo video vsebine na internetu. In še ena stvar bode v oči. Večina oglasov, ki se prikazuje na internetu, je Googlovih. In tako so njihovi oglasi prisotni tudi na straneh, kjer so embedane video vsebine, posledično Google od vsakega prikazanega videa in klika na oglas, zasluži denar??
Ali se je Google odločil, da bo boljše, če bo dobil uporabnike direktno na stran YouTube.com in bodo uporabniki tam naredili veliko več klikov in bo direkten zaslužek šel samo v žep Googla, kot pa da si del pogače deli še z ostalimi, ki izkoriščajo možnost, ki nam jo je ponudil.
Na srečo obstaja še cel kup YouTube klonov, ki imajo precej boljše video vsebine: Metacafe, Kewego, iFilm, Break.com, Peekvid.com, GodTube