Družinski zakonik, o katerem so včeraj razpravljali in glasovali v parlamentu, je dobil 46 glasov ZA in 38 PROTI. Sedaj bo šel ta predlog v drugo obravnavo.

Za rezultat glasovanja sem bil prepričan vnaprej, vendar to, kar sem lahko spremljal preko programa RTV Slo3, pa me je dokončno prepričalo, da si nekateri ljudje ne zaslužijo mesta v parlamentu, spet drugi pa živijo v času 200 let nazaj. Namesto konstruktivne debate o predlogu zakona, ki je na preko 200 straneh, so se večinoma pogovarjali o parih stvareh. In izkoristili svoj dan na televiziji za samopromocijo, da so s svojimi nastopi pokazali, da jim je res za spoštovanje ustave, vendar samo toliko, kolikor njim paše v danem trenutku. Ker za nekatere ljudi v tej Sloveniji ta ista ustava očitno ne bi smela veljati! Seveda so to podkrepili na tisoč in en način…

glasovanje

Ki pa nekako niso dosegli bistva. To ni uspelo niti “protestnikom”, ki jih je vodil Aleš Primc in so močno proti družinskemu zakoniku, saj verjamejo v to, da lahko družino sestavljajo le oče, mama in otrok in nikakor ne dve osebi istega spola!

V debati o tem, da bi imeli otroci več pravic, kar je tudi poanta tega zakonika, pa je briljiral Franc Pukšič, taista oseba, ki je svojo hčerko oklofutal na prireditvi Majske igre v Destrniku. Namreč zanj to ni nič spornega, saj to sodi v vzgojo in na koncu svojega govora, se je zahvalil staršema ker sta ga spočela?!? WTF!

Preveč težkih besed je bilo izrečenih in preveč demagogije je bilo. Škoda, ker v Sloveniji nismo vsi enaki pred zakonom in sedaj se je pokazalo, da bi nekateri radi, da bi bile te razlike še malce večje!

Sedaj samo še čakam, da začne NSi zbirati podpise za referendum, kot so napovedali. Ah, Slovenija… moja dežela…

O tistih, ki so to sejo izkoristili za samopromocijo