Šnorkljanje v Hurgadi – okolica hotela – podvodne fotografije

Lansko leto sem nabavil Aquapac, kamor lahko spravim fotoaparat in ga uporabljam povsem brez problema pod vodo in zdajle, v Hurgadi, mi pride še kako prav.

Podvodni svet je čudovit. In tole so samo podvodne fotografije iz okolice hotelske plaže. Do globine 10 metrov. Komaj čakam, da grem šnorkljati kam, kjer bo podvodni svet še bolj čudovit in predvsem bolj živobarven. Je pa rahel problem z vidljivostjo, ker se mivka dviguje in potem je vse skupaj malce “zablurano”.

Klik na fotografijo za ostale podvodne fotografije
podvodna fotografija


 1. Lepo. Takšne ribice imam jaz na podvodnem video posnetku, ampak ga še nisem sestavil. :/

 2. Meni je bilo organizirano snorkljanje eden najlepših trenutkov v Hurgadi. Proti koncu izleta je vodič rekel še zadnji “postanek” v vodi, in glede na to da se je takrat ozračje že malce ohladilo in tudi voda ni bila več tako prijetna, sem se le odločil ter skočil vanj. No vsekakor mi ni bilo žal, ker smo imeli priložnost videti ribo napoleon – 2 metra ;)

  Tako da pričakuj ogromno lepih rib! K pri Nemu :)

 3. Ker v kratkem odtavam v Avstralijo in imajo tudi tam seksi koralne grebene, me zanima sledeče – a za takšnole turistično snorkljanje rabiš kakšen izpit za potapljanje? Omenil si globine do 10 metrov, kar ni več ravno hec. Let me know. :D In uživaj še naprej!

 4. Ne, za snorkljanje ne rabiš nobenega izpita, ker je seveda odvisno od tebe koliko globoko se misliš potopiti. Seveda pa ne pretiravaj in športaj z glavo.

 5. Jaz sem poslušal enkrat razlago, kako v okolici hotelov v Hurgadi lepo cvetijo rožice in je vse čudovito urejeno, z eno veliko napako. Baje blazno smrdi, ker rože gnojijo kar z kanalizacijo iz hotelov.

 6. Ha, ha dr. Onyx takšne bedarije pa še ne . Ha, ha, ha kakšne bedarije pa ljudje ven spravljajo !!

 7. @ero: Imamo človeka v Hurgadi in naj sam pove, kam se izlivajo fekalije iz hotelov. Ne moreš nekaj kar na pamet označiti za bedarijo.

 8. No pa ti povem, ker sem kar nekaj časa delal v Hurgadi . Ker je pri njih nafta skoraj zastonj imajo vse na nafto, tako tudi imajo postajo za “uničevanje” fekalij. Po domače jih skurijo . Za to ima vsak hotel posebne “postaje” , ki pa so kar precej umaknjene od hotelov ! Tako, da ne govorim kar tako na pamet !!

 9. @anze: za snorkljanje ne potrebujes nicesar.. vceraj bil na koralnem grebenu.. sel do ene 15 metrov..

  ce pa zelis iti z “bombami”, pa potrebujes padi licenco :(

 10. @dr.onyx: v egiptu je svinjarija del vsakdana.. okoli nasega hotela ne smrdi.. zdajle preveril :)

  to, da imajo0 hoteli svoje postaje za unicevanje fekalij, pa je omenila tudi vodicka.. ;)

Komentarji so zaprti.