Sprehod po Hurgadi – po promenadi Village Roada je pravo nasprotje sončnim vzhodom. Svinjarija, svinjarija in še enkrat svinjarija. Pazljivo moraš biti, ko hodiš po pločniku, da ne stopiš na razbito steklo, ali pa v kup smeti, ki jih je nekdo odvrgel, ko se je ustavil z avtom.

Kdorkoli me je sedaj prepričeval da je dopust v tujini veliko boljši kot dopust pri sosedih Hrvatih, me ne prepriča več. Namreč tri “top” počitniške destinacije, kamor se odpravi večina Slovencev Tunizija, Turčija in Egipt so precej drugačne kot smo navajeni mi. Hotelski resorti so urejeni, vendar korak izven njih prikaže vse skupaj v precej drugačni luči. Sprehod v notranjost države, oz. med ljudi ki živijo v njih, pa prikaže realnost. In podobnost, med prej omenjenimi državami, je neskončna.

Na pol zgrajeni objekti, makedamske ceste, kupi smeti, smrad, predvsem pa nadlegovanje trgovcev. Vse česar nismo v “našem” svetu navajeni. In ko te tri destinacije primerjam s Hrvaško, kjer imajo omenjene stvari urejene, vendar se ne znajo iti turizma, oz. imajo probleme z dojemanjem turistov, se mi zdi, da je vseeno lažje potrpeti njihov odnos, kot smrad in smeti.

Seveda je to zgolj in samo moje mnenje, ki se lahko razlikuje od mnenja vseh nasprotnikov Hrvaške in ljubiteljev oddaljenih destinacij, ki so drugačne kot zgoraj omenjene države. Očitno sem jaz bolj za zahodne destinacije, kjer ni toliko “motečih” elementov.

Klik na fotografijo za celotno galerijo Hurgada – svinjarija na vsakem koraku
hurgada svinjarija


Klik na fotografijo za ostale fotke šnorkljanje v Hurgadi – ribice
podvodne fotografije egipt

Klik na fotografijo za celotno galerijo Korale – podvodne fotografije
korale - fotografije

Klik na fotografijo za ostale podvodne fotografije
podvodna fotografija

Klik na fotografijo za celotno galerijo Paradise beach
paradise beach photos