Hurgada – svinjarija na vsakem koraku – fotografije

Sprehod po Hurgadi – po promenadi Village Roada je pravo nasprotje sončnim vzhodom. Svinjarija, svinjarija in še enkrat svinjarija. Pazljivo moraš biti, ko hodiš po pločniku, da ne stopiš na razbito steklo, ali pa v kup smeti, ki jih je nekdo odvrgel, ko se je ustavil z avtom.

Kdorkoli me je sedaj prepričeval da je dopust v tujini veliko boljši kot dopust pri sosedih Hrvatih, me ne prepriča več. Namreč tri “top” počitniške destinacije, kamor se odpravi večina Slovencev Tunizija, Turčija in Egipt so precej drugačne kot smo navajeni mi. Hotelski resorti so urejeni, vendar korak izven njih prikaže vse skupaj v precej drugačni luči. Sprehod v notranjost države, oz. med ljudi ki živijo v njih, pa prikaže realnost. In podobnost, med prej omenjenimi državami, je neskončna.

Na pol zgrajeni objekti, makedamske ceste, kupi smeti, smrad, predvsem pa nadlegovanje trgovcev. Vse česar nismo v “našem” svetu navajeni. In ko te tri destinacije primerjam s Hrvaško, kjer imajo omenjene stvari urejene, vendar se ne znajo iti turizma, oz. imajo probleme z dojemanjem turistov, se mi zdi, da je vseeno lažje potrpeti njihov odnos, kot smrad in smeti.

Seveda je to zgolj in samo moje mnenje, ki se lahko razlikuje od mnenja vseh nasprotnikov Hrvaške in ljubiteljev oddaljenih destinacij, ki so drugačne kot zgoraj omenjene države. Očitno sem jaz bolj za zahodne destinacije, kjer ni toliko “motečih” elementov.

Klik na fotografijo za celotno galerijo Hurgada – svinjarija na vsakem koraku
hurgada svinjarija


Klik na fotografijo za ostale fotke šnorkljanje v Hurgadi – ribice
podvodne fotografije egipt

Klik na fotografijo za celotno galerijo Korale – podvodne fotografije
korale - fotografije

Klik na fotografijo za ostale podvodne fotografije
podvodna fotografija

Klik na fotografijo za celotno galerijo Paradise beach
paradise beach photos

 1. Svinjarija do nezavesti, res. Priljubljenost gor ali dol, ne grem jim več blizu. Zahodne destinacije? Priporočam Kanarske otoke. Če seveda zmoreš sedeti pri miru pet do sedem ur na letalu.

 2. Sem bil na Kanarskih, natančneje na otoku Teneriffa.. saj je lepo, svinjarija pa je enaka v delih kjer so angleški turisti. Bil na Mallorci, ki je skoraj enaka kot Teneriffa, le bolj čisto, vendar nič posebnega. Sedaj se skoraj vsako leto vračam na Rodos. Tudi tu pa tam kaj umazanega, vendar mi je otok zelo pri srcu, ker ima mix vsega kar imajo ostalo grški otoki + staro srednjeveško mestno jedro pred katerim se Dubrovnik lepo skrije.

 3. To je tipično za t.i. tretji svet (in še nekatere “južne kraje”, ki sicer uradno niso klasificirani kot tretji svet…). Neurejeni odpadki, neurejena kanalizacija, smrad, brneči transformatorji ob cesti, pa kakšni obcestni prodajalci hrane… pa še kaj bi se našlo. Čim zajadraš izven turistične cone.

 4. @bata: jaz sem bil ze s tem sokiran.. no, na sreco nisem sel do kaira, ker sem slisal, da je tam se hujse – ti pa ves iz prve roke :)

 5. Egipt je država nasprotij… na eni strani bogastvo in naselja, klubi ter nakupovalna središča, ki si jih en povprečen slovenec sploh ne zna zamisliti… na drugi strani pa revščina in smrad, ki sta prav tako nepopisljiva…

  Jaz se nahajam tam nekje vmes in poznam oba svetova ;)

  Bi pa bilo fajn, če bi znala fotkat tako kot ti… ;)

  Verjamem, da si bil šokiran. Nekdo, ki pride iz lepe zelene Slovenije, kjer tudi če leži slučajno kaj smeti naokoli jih prekrije trava, ali poniknejo v kako kraško jamo ;) potem pa Egipt kjer je samo pesek in je vse na očeh.

  Sicer pa jih ne opravičujem, da se ne bo tako bralo.Nekateri egipčani so packi na kubik to je dejstvo :(

 6. Izgleda, da je razlika predvsem v kvantiteti, ne toliko o kvantiteti.

  Ker vse, kar si navedel, lahko najdeš tudi v naši državi.
  Recimo nedograjene stavbe, ki že 10 let kazijo okoliš (MB, Zagorje, …, …, …).

  Pa kupi smeti na najbolj neverjetnih krajih, recimo na naši strani mejnega prehoda med Slovenijo in Italijo, ali pa par let nazaj na parkplacu v Izoli, pa na 100 drugih lokacijah, da ne omenjam Neaplja.

  Je pa fino na potovanjih imeti oko predvsem za lepo in zanimivo, in manj za neprijetno, se mi zdi.

 7. Ko ravno omenjaš Hurgado, sem se spomnil, da večina slovenskih turistov gre tako ali tako z “all inclusive” aranžmajem.

  Kar pomeni, da drugega od bifeja ob bazenu in hotelske restavracije tako ali tako ne vidi.

Komentarji so zaprti.