Tako kot pretekla leta, so tudi letos Finance objavile spisek Najbogatejših Slovencev 2010 (vir) – zaenkrat “najtežjih” pet.

 • Najbogatejši Slovenci 2009 – lestvica 15 najbogatejših
 • Najbogatejši Slovenci 2008
 • Kdo je najbogatejši Slovenec
 • Vendar spisek ni presenetljiv. V bistvu je sestavljen iz imen, ki se že ves čas sučejo na zgornjem delu lestvice, edina večja novost je Sandi Češko, lastnik Studia Moderna, ki se je uvrstil na 4. mesto (čestitke skoraj sosedu!).

  Lestvica Najbogatejši Slovenci 2010 izgleda takole:
  1. Mirko Tuš (196,2 milijona evrov)
  2. Igor Lah (166,5 milijona evrov)
  3. Darko Horvat (112,8 milijona evrov)
  4. Sandi Češko (87,2 milijona evrov)
  5. Tomaž Lovše (83,2 milijona evrov)


  Zanimivo je pogledati na “številke”, ki so jih ti ljudje imeli leta 2008 in na številke, ki jih imajo leta 2010. Mirko Tuš 550 vs 196, Igor Lah 250 vs 166, Darko Horvat 236 vs 112 (seveda so številke v milijonih eurov).

  In iz tega stališča so ti “fantje” izgubili veliko več, kot pa povprečen državljan Slovenije, z eno veliko razliko – povprečen državljan Slovenije se bori za preživetje, ti “fantje” pa za milijonske zneske.

  In da ne bo pomote – nikomur nisem niti najmanj fovš. Ravno nasprotno – čestitam jim, da jim uspeva to kopičenje denarja, če gre seveda za pošten biznis in če so do njega prišli na pošten način – ne glede na to ali jim je to uspelo z odkupom certifikatov ali na kak drug način.

  Zanima me, kdaj bo Slovenija dobila prvega milijarderja??! Ga sploh bo kdaj?

  7 Responses to Najbogatejši Slovenci 2010 – Manager Finance – Mirko Tuš, Igor Lah, Darko Horvat, Sandi Češko, Tomaž Lovše

  1. morpheus7 pravi:

   Seveda bo Slovenija dobila prvega miljarderja. Samo počakaj, da Delo Revije najdejo slovenskega Marka Zuckerberga … :P

  2. blaziek pravi:

   Glede na to kako vlada deluje, verjetno imamo kar nekaj milijarderjev. Pa s tem ne mislim da vlada komu daj denar, kontra! Saj veš tisto, ko sva imela na twitterju o papirjih iz SKB-ja na 1.11.2005. ;)No pa tu zdaj ne mislil tatov, ampak naročnikov. ;) Ja, teorije zarote so zabavna stvarca, tudi če imaš samo nekaj evrov na računu, se lahko potem bolje počutiš. ;)))

  3. fikro pravi:

   Roni največja JAJARA :)

  4. Rok pravi:

   Ma vsi neke novice kopirate… Bedni blogerji pač..

  5. Počakaj še nekaj let, da vidimo, če bo Barron William Trump znal reči lepe Slovenske besede kot “komunajzar” in “tranzicijska levica”, pa bo zagotovo v kakšni naši reviji na naslovnici kot prvi Slovenski miljarder ;-)

  6. igre pravi:

   Sicer so tej podatki precej populistični in zato nemerodajni, negelde na to pa je Češko res car!

  7. miro pravi:

   Domnevam, da ima Mirko Tuš sedaj dovolj premoženja in pričakujem, da zviša mezde prodajalkam, ter zniža cene v Tuš marketih.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen.

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.