Včeraj ponoči, okoli 23. ure, ko sem se vračal iz Maribora, me je pričakalo presenečenje na avtocesti – pri počivališču Lopata so nastajali zastoji. Sprva sem bil pomislil, da ima Dars nočno delo, vendar sem še v istem trenutku ugotovil, da to dvoje – Dars in nočno delo – ne gre skupaj!

In prvič v življenju nisem v istem trenutku, ko sem stal v koloni “je.bal” vsem na Darsu “vse po spisku”. Zakaj? Ker so bili gostje v oddaji Izštekani na Valu202 skupina MI2! In sem neskončno užival v avtu. Naj omenim, da je bil pri Lopati zaprt tudi izvoz Celje Zahod in je bil ves promet preusmerjen preko počivališča Lopata.

Ker me je hudičevo tiščalo na WC, kar je posledica preveč popite Coca Cole, sem poskusil zapeljati čim prej do Petrola. Kar mi je seveda skoraj uspelo, vendar sem moral mimo policista, ki je razumel “mojo potrebo” in mi prijazno razložil, da je policijska akcija namenjena kontroli dokumentov in psihofizičnih sposobnosti. Torej akcija “Trezna Lopata”, če smo imeli že akcijo Čista Lopato, iz katere pa ne bo nič – kljub vsemu pompu, ki je bil okoli nje!


V roki je imel “seksi” alkotest, ki je povsem drugačen od tistega, v katerega sem nazadnje pihal. Na vprašanje, če sem užival kaj alkohola, je bil moj odgovor “še nikoli v življenju”, kar pa ga ni prepričalo, da bi me spustil skozi brez alkotesta. No, alkotest je pokazal 0.0.!

Policist je bil korekten in je razumel mojo potrebo. Vendar ko sem opravil potrebo, sem moral še enkrat it nazaj v vrsto – tokrat je bilo dovolj da sem pokazal plastičen tulec in mi ni bilo potrebno še enkrat pihati. Naj omenim, da je pri tej akciji sodelovalo vsaj 25 policistov, s preko 10 vozili. Imeli so postavljeno razsvetljavo na počivališču, oblečeni so bili v svetleče jopiče, predvsem pa so bili korektni.

Vendar niso bili vsi enake sreče kot jaz – precej jih je moralo avtomobile prestaviti iz kolone – torej so vozili pod vplivom alkohola. Kljub temu, da so nastale kolone na avtocesti, močno podpiram to akcijo. V bistvu ne bi imel nič proti, če se nekaj takšnega naredi vsak konec tedna!