Včeraj ponoči, okoli 23. ure, ko sem se vračal iz Maribora, me je pričakalo presenečenje na avtocesti – pri počivališču Lopata so nastajali zastoji. Sprva sem bil pomislil, da ima Dars nočno delo, vendar sem še v istem trenutku ugotovil, da to dvoje – Dars in nočno delo – ne gre skupaj!

In prvič v življenju nisem v istem trenutku, ko sem stal v koloni “je.bal” vsem na Darsu “vse po spisku”. Zakaj? Ker so bili gostje v oddaji Izštekani na Valu202 skupina MI2! In sem neskončno užival v avtu. Naj omenim, da je bil pri Lopati zaprt tudi izvoz Celje Zahod in je bil ves promet preusmerjen preko počivališča Lopata.

Ker me je hudičevo tiščalo na WC, kar je posledica preveč popite Coca Cole, sem poskusil zapeljati čim prej do Petrola. Kar mi je seveda skoraj uspelo, vendar sem moral mimo policista, ki je razumel “mojo potrebo” in mi prijazno razložil, da je policijska akcija namenjena kontroli dokumentov in psihofizičnih sposobnosti. Torej akcija “Trezna Lopata”, če smo imeli že akcijo Čista Lopato, iz katere pa ne bo nič – kljub vsemu pompu, ki je bil okoli nje!


V roki je imel “seksi” alkotest, ki je povsem drugačen od tistega, v katerega sem nazadnje pihal. Na vprašanje, če sem užival kaj alkohola, je bil moj odgovor “še nikoli v življenju”, kar pa ga ni prepričalo, da bi me spustil skozi brez alkotesta. No, alkotest je pokazal 0.0.!

Policist je bil korekten in je razumel mojo potrebo. Vendar ko sem opravil potrebo, sem moral še enkrat it nazaj v vrsto – tokrat je bilo dovolj da sem pokazal plastičen tulec in mi ni bilo potrebno še enkrat pihati. Naj omenim, da je pri tej akciji sodelovalo vsaj 25 policistov, s preko 10 vozili. Imeli so postavljeno razsvetljavo na počivališču, oblečeni so bili v svetleče jopiče, predvsem pa so bili korektni.

Vendar niso bili vsi enake sreče kot jaz – precej jih je moralo avtomobile prestaviti iz kolone – torej so vozili pod vplivom alkohola. Kljub temu, da so nastale kolone na avtocesti, močno podpiram to akcijo. V bistvu ne bi imel nič proti, če se nekaj takšnega naredi vsak konec tedna!

8 Responses to Trezna Lopata – nočna policijska akcija na počivališču Lopata

 1. Desty pravi:

  Tole je pa zelo pohvalno. Očitno se le nekaj premika pri Kresalovi “vojski”. :)

 2. ZonPjer pravi:

  Eej, pa jest sem bil ob istem času tudi pri tej nesrečni lopati! Sem najprej mislil, ali da je kreš, ali pa da iščejo kake lumpe…no pol so mi pa pomolili pred nos alkotest. Nulanula, čeprav je bilo v Habakuku obilo nekih sort vinorodnih ;) ampak je dovolj časa preteklo, da se je razgubil alkohol po žilah. Sicer pa neverjetna hajka!

 3. abcd pravi:

  Prej bi ga prepričal, da bi rekel “zaradi zdravstvenih težav ne smem” in te ne bi niti vprašal, če si sladkorni bolnik, pozdravljen alkoholik ali kaj hujšega… :) “Nikoli v življenju” namreč ne prepriča nikogar…kdo pa je tako močen, da ne bi se omamljal kdaj pa kdaj? :)

 4. fry pravi:

  Sem slišal, da so to počeli že prejšnji vikend…

 5. My Kafkaesque life pravi:

  Sem mislil, da so naredili akcijo “čisto lopato” tudi pri tebi, haha :P Sem prehitro prebral naslov.

 6. blazine pravi:

  Takole delajo po evropi mogoče sploh ni neumno, samo zastoje morajo nekako rešiti

 7. Matej pravi:

  Jap, v Nemčiji so take masovne kontrole stalna praksa. Sam se to doživel v Munchnu. Je pa res, da so se potem policaji samo opravičevali, da imajo tak ukaz – vsakega ustavit in preverit – sem jih čisto razumel in jih podpiral!

 8. Matty pravi:

  V Avstriji isto velja za vinjete… Zaprejo avtocesto, in preusmerijo promet čez počivališče in preverjajo… sicer je nastala cirka 2km dolga kolona (petek zvečer, iz Dunaja proti Gradcu), ampak OK… Isto se mi je zgodilo tudi med Beljakom in Spitalom, zgodaj zjutraj, na poti na smučanje…

  Osebno podpiram te stvari, in ne samo alkohol, tudi vinjete bi lahko kdaj tako kontrolirali… slišim pa že kritike glede “zastojev” in prepustnosti prometa…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.