V 3. valu Covid-19 bo policijska ura krajša / omejeno gibanje med 22. in 5. uro

Če se kdo sprašuje čemu je namenjena policijska ura – potem imamo sedaj odgovor. Temu, da se ablast dela norca iz državljanov, sicer ne bi pred vstopom v 3. val Covid-19 skrajšali policijsko uro in bo tako omejeno gibanje med 22. in 5. uro. Ta nov odlok stopi v veljavo dan po objavi v Uradnem listu in velja do 2. aprila 2021.

Vsakomur je verjetno že dolgo jasno, da je policijska ura kaprica ablasti, ki pri nas traja že preko 160 dni. Jasno je, da ta ukrep ne prinaša ničesar, je pa namenjen kazanju mišic in pobiranju kazni, kljub temu, da se strokovne skupine in strokovnjaki ne strinjajo s policijsko uro, pa se ablast požvižga na to in jo seveda podaljšuje. No, sedaj, ko se bo prestavila ura so se odločili, da jo skrajšajo.

Ob tem se mi zastavi preprosto vprašanje. Će ta policijska ura deluje, zakaj jo potem skrajšujejo? Ironija, kajne? Očitno si želijo več okuženih državljanov, kajti Covid-19 je do sedaj napadal po 21. uri, sedaj bo pa napadal po 22. uri. Če bi policijska ura imela kakšen učinek, si verjetno ne bi želeli izpostavljati smrti državljanov, ali pač.

Prav tako so statistične regije Obalno-kraška, Goriška in Koroška po novem zopet rdeče, kar pomeni, da za njih velja omejitev gibanja na posamezno statistično regijo – prepovedano je prehajanje med rdečimi in drugimi regijami. Prva predstavljam si policiste, ki kontrolirajo izvajanje tega odloka kako so zmedeni …