Vprašanje iz naslova, zakaj imamo v Sloveniji še vedno policijsko uro je retorično. Vsi poznamo odgovor in vsem je jasno, da to, da se ne smemo sprehajati med 21. uro in 6. uro naokoli ne služi zaščiti pred Covid-19. V bistvu ne ščiti pred ničemer. Je pa dobro za oblast, ker nam s tem prikazuje svojo “moč” in kaznuje vsakogar, ki jo krši.

Pred dnevi sem se zelo pozno odpravil iz pisarne in z avtom proti domu. Ura je bila 23:30. Na semaforju sem opazil policijsko vozilo, ki se je obrnil sredi križišča in se postavil na avtobusno postajo. Ko sem se peljal mimo, je prižgal modre luči in na naslednji avtobusni postaji sem se ustavil.

Test alkoholiziranosti je bil vzrok za ustavljanje sredi noči z modrimi lučmi. Seveda sem se nasmejal in najprej pomolil listek za službeno pot, na podlagi katerega me ni mogel kaznovati za kršenje policijske ure. Napihal sem 0.0. Kot že 27 let – odkar imam vozniški izpit in ker ne pijem alkohola sploh!

Ko se je zahvalil in se je odpeljal naprej, je nasproti pripeljalo vozilo in zgodba se je ponovila. Modre luči in ustavljanje sredi noči. Super, kajne? Ker to je res najpomembnejše trenutno v Sloveniji. Da ljudje ne kršijo policijske ure, ki je namenjena zgolj “jebanju naroda v glavo”!

Če bi bila policijska ura koristna in bi imela kakšne pozitivne učinke, bi verjetno o tem že slišali – predvsem pa bi se ablast hvalila s tem, da so “rešili Slovenijo”. Ker do sedaj ni še nihče predložil niti ene študije, ki bo potrjevala temu, mi je vse skupaj že smešno, predvsem pa je dejstvo, da je povsem neučinkovit ta odlok.

Ampak sedaj, ko nas strašijo z novimi sevi Covid-19 in novim valom, se bo ta odlok zagotovo podaljšal še v maj ali pa celo junij. Kaj bo narod delal zvečer zunaj! Naj bodo doma in spremljajo Nova24 in oddaje, ki so posvečenu Janezu …

Bi morali biti poslanci in njihovi druzinski člani nedotakljivi za policijo