V torek bo vlada določila nove cene goriv. Vsem je jasno, da bodo šle cene gor. Tega se očitno zavedajo tudi upravljavci bencinskih črpalk in posledično so “obiskovalci” včeraj in danes lahko ugotovili, da je “zmanjkalo” dizla in bencina in da bo treba počakati na novo ceno in šele takrat točiti gorivo. Glede na “špekulacije” naj bi se cena dvignila tudi za okoli pol evra in upravljalcem črpalk se bo to krepko poznalo. Če danes ne prodajo goriva po nižjih cenah in ga prodajo čez dva dneva po višjih!

To, da ni goriva je seveda “bullshit”. Goriva v Sloveniji je dovolj. Prav tako ima tudi država 90-dnevne rezerve pogonskih goriv v svojih zalogah. Ampak zaslužek pri gorivu je lahko v teh dneh ogromen in upravljavci črpalk se tega še kako dobro zavedajo.

Ugibam – če imajo v rezervoarjih na bencinskih črpalkah po 20.000 litrov goriva in ga namesto danes prodajo v torek, ko bo cena za pol evra višja, to pomeni 10.000 evrov dobička. Ni slabo, kajne? To, da ljudje ostanejo brez goriva pač ni njihova skrb in jim je vseeno za potrošnika, saj je potrošnik tisti, ki dejansko potrebuje gorivo in bo zanj plačal toliko kolikor bo cena.

Mi je pa ta praksa, ki se dogaja v zadnjih dveh dneh precej sporna in daje zelo napačno sporočilo. Sam kot precej velik potrošnik pogonskih goriv se bom v velikem loku nadalje izogibal teh bencinskih črpalk, ki so ugotovile, da lahko v par dneh zaslužijo zelo veliko s tem, da onemogočijo ljudem da natočijo gorivo v svoje rezervoarje!