Včerajšnje dogajanje pred bencinskimi črpalkami po Sloveniji me je spomnilo na čase v Jugoslaviji, ko so starši točili gorivo par/nepar, ker ni bilo dovolj goriva. Tudi včeraj, 7. marca 2022, ga je na nekaterih bencinskih črpalkah po Sloveniji zmanjkalo. Sankcije proti Rusiji bomo plačali vsi!

Po včerajšnjih gužvah na bencinskih črpalkah bi pričakoval, da bo šla cena goriva preko 2 evra. Na srečo še ne. Cena je šla gor za okoli 10 odstotkov, kar pa je samo začetek dvigovanja cen goriv, ki so posledica sankcij proti Rusiji. V naslednjih tednih bo cena goriva precej odvisna od odziva ZDA na sankcije in na njihovo količino goriva, ki jo bodo “dali v obtok”. Jasno je, da nas ZDA sedaj držijo za “jajca” in se lahko po mili volji volji igrajo s cenami energenta.

Aja, pa še nazaj k vsem tistim, ki so stali na bencinskih črpalkah včeraj. Ni mi všeč občutek, da so ljudje zapadli v tak strah pred dogajanjem v naši bližini. Vendar se je po drugi strani zgodilo ravno to, kar SdSovci očitajo “Jugoslaviji” – čakanje na gorivo in verjetno bodo kmalu uvedli par/nepar za točenje goriva, ker so pač storili “briljantno” potezo, ko so ukinili regulacijo cen goriv v Sloveniji in omogočili dvig cen v nebo naftnim trgovcem.

Čestitke ablasti za te čudovite poteze. Pričakujem, da se bomo naslednjih nekaj let ogrevali na “vavčerje”, kajti ljudje ne bomo mogli sami plačevati energentov …

Cenejse cene goriva 1277 evra za 95 oktanski bencin in 1215 evra za dizel