Leta 2020 sem pisal o tem, da Petrol ne objavlja cen goriv na bencinskih črpalkah in so vidne zgolj na točilnem avtomatu. Takrat se je ablast odločila za liberalizacijo cen goriv in s tem omogočila naftnim trgovcem, da sami postavljajo cene pogonskih goriv. Smo leta 2022 in Petrol še vedno ne objavlja cen goriva na “totemih” pred bencinskimi črpalkami, cene goriva pa so enormno visoke in za to ni kriv Robert Golob, ampak Janez Janša, ker se je s svojimi pajdaši zopet odločil za “liberalizacijo” cen pogonskih goriv in tako državljanom pokazal sredinec po porazu na volitvah.

Kdor se vozi po tujini mu je jasno, da imajo vsi bencinski servisi objavljene cene zunaj pred črpalkami. Da ne pride do situacije, ko prideš z vozilom na točilno mesto in šele tam, po nekaj sekundah, ko dvigneš ročko, vidiš ceno goriva, ki ga boš točil.

Očitno je Petrolu ta način skrivanja cene bolj priročen in zato niso poskrbeli za to, da bi bili njihovi bencinski servisi opremljeni s “totemi” ali pa tablami s cenami goriv. Spodaj je en tak primer iz Ljubljane. Takrat so mi iz Petrola zapisali, da lahko vidim cene na aplikaciji ali na spletnem mestu:

Spoštovani, aktualne cene goriv na vseh bencinskih servisih lahko v vsakem trenutku preverite na naši spletni strani in na mobilni aplikaciji Na poti. Zunanji prikazovalniki cen na bencinskih servisih so do sedaj prikazovali enake cene. Do sredine prihodnjega leta pa bodo s prikazovalniki aktualnih cen opremljenih tudi večina bencinskih servisov po Sloveniji.

In glede na to, da je leto 2021 že mimo in se piše leto 2022, mi je prav smešno videti ta njihov zgornji odgovor. Sredi Ljubljane, na enem izmed najbolj prometnih bencinskih servisov seveda še ni zunanjega prikazovanja cen. Žalostno? Ali pa gre pač za zelo nefer odnos do samih potrošnikov, ki se jim še vedno aktualna ablast maščuje zaradi svojega poraza in je dala naftnim trgovcem možnost, da sami določajo cene pogonskih goriv in le teh sploh ne prikazujejo.

Me zanima kaj bodo sedaj odgovorili iz družbe Petrol?!

petrol