Petrol Q Max iQ Diesel vrhunski nateg Petrola za 1429 Petrol Q Max iQ Diesel vrhunski nateg Petrola za 1429

Petrol Q Max iQ Diesel / vrhunski nateg Petrola za 1,429 €/l

Ste v svoje vozilo že natočili gorivo Q Max iQ Diesel, ki ga ponuja Petrol na 13 bencinskih servisih ob slovenskem avtocestnem križu in je “oh in sploh” in tudi cena je vsem “buzzwordom” primerna – 1,429 €/l, kar je skoraj 15 centov več za liter kot če natočite navadno Q Max Diesel gorivo. Da tega, da Petrol nima nikjer na spletu napisane cene za to gorivo niti ne omenjam!

Vozim se proti morju in ugotovim, da bom moral natočiti gorivo. Ustavim na Lomu in grem do točilnega avtomata. Dve ročki za Q Max Diesel, ena za Q MAX 95 in ena za Q Max iQ Diesel.

Seveda ni nikjer cen goriv (ali se to sploh sme?), da bi uporabnik sploh vedel koliko stane katero gorivo preden bi se odločil. Cena se na avtomatu pojavi šele, ko dvigneš ročko – pa še to s precej velikim zamikom, ko ponavadi že potisneš “pištolo” v avto. Prav tako pa se je Petrol odločil, da to gorivo ponuja zgolj na avtocestnem križu, ker tam sam določa cene goriva …

Ker sem prvič opazil oznako za gorivo Q Max iQ Diesel si vzamem čas in iščem podatke o tem gorivu na točilnem aparatu. Vse je enako kot pri Q Max Diesel … V bistvu ni nobene razlike, torej sklepam, da bo tudi cena enaka.

No, tukaj sem se zmotil. Ker vedno točim poln rezervoar, mi ni bilo povsem jasno zakaj je znesek tako visok na avtomatu. Ko sem šel plačati račun sem izvedel, da je to novo gorivo z dodatki in ekološko … In sem zanj plačal skoraj 9 evrov več kot pa če bi natočil navade Q Max Diesel, ki ga sicer vedno točim.

Seveda sem šel takoj na spletno stran Petrola, da bi si prebral kaj več o tem in da bi našel cele goriva. Zanimivo, ampak nikjer nimajo te cene objavljene. In verjetno nisem edini, ki se mu je zgodilo podobno – sicer predvidevam, da bolj ciljajo na tujce, ki točijo gorivo na avtocestah in so v tranzitu čez Slovenijo in pač izberejo dražje gorivo – nevedoč.

Petrol ima zapisano: Z redno uporabo Q Max iQ Diesel bodo vitalni elementi vašega motorja ves čas obratovali brez izgube moči (“Zero loss power”), s čimer si zagotovite najnižjo možno porabo goriva.

Hvala za tole čudovito izkušnjo Petrol. Enkrat vam je uspelo. Kot vam še vedno uspe zaračunavati vstop v WCje na vaših bencinskih servisih, čeprav bi moralo to biti zastonj – kar ste morali zagotoviti s podpisom koncesije z Darsom.

Srčno pa upam, da bo takšnih nategnjencev čim manj, kajti v tem primeru ne gre za dobro poslovno prakso, ampak takšno, ki  bi se je morali sramovati – predvsem pa bi morale biti cene goriva nad vsako točilno “pištolo”, da se potrošniki sploh lahko odločimo …

Petrol Q Max iQ Diesel vrhunski nateg Petrola za 1429
Petrol Q Max iQ Diesel vrhunski nateg Petrola za 1429
 1. Na spletni strani ko pogledaš izbrano prodajno mesto (pumpo) imaš lepo navedene cene od vseh goriv.

 2. Tale Petrol je pa vreden svojega denarja… Samo jim je pa treba priznat, da iznajdljivi pa so Jaz sem se podobno zmotil tudi na OMV in od takrat uporabljam samo še “navaden” dizel. V vseh teh letih nisem opazil, da bi zaradi uporabe “navadnega” avto deloval kaj slabše…

  1. so me opozorili tudi na omv. moram it preveriti …

   in ja, praksa samo na avtocestnih crpalkah, ker tam lahko nategnejo tujce :(

 3. Ne vem koliko clankov kjer pljuvas cez Petrol. Pa zakaj zaboga se sploh hodis tja ce te vse moti oz te po tvoje nategujejo?

  1. hm. koliko clankov o petrolu? ocitno se premalo …

   kje je problem? a v tem, da tebe moti, da mene nekaj moti in prides to k meni in mi poves? in jaz ne bi smel povedati, da me nekaj moti, ker pac tebi to ne pase?

   zakaj hodim tja? ker nekje moram tociti gorivo, kajne? ali tudi tega ne razumes?

    1. cak mal. sem jaz vstopil v tvojo hiso in zacel pametovati kaj pocni in kje to pocni?

     hmm.. strange.. si komentiral zapis?

     btw. kje proti morju na avtocesti je mol? dej, na dan z besedo? omv je pa en, a ne? pa tja ne grem tocit, ce piha, ker je ravbarkomanda precej vetrovna..

 4. Res je težko počakat tisti 2 sekundi od dviga ročke da se izpiše cena za liter goriva. Še vedno se lahko potem ročka odloži nazaj in se izbere drugo ročko.

  1. Ko odložiš ročko, ti mora uslužbenec resetirat ročko, da jo lahko še enkrat dvigneš.

   1. Ja in?
    pa naj jo.
    Ko bo vrsta dovolj dolga in prodanega goriva manj se bojo hitro spomnili spremeniti sistem…

   2. To kar govoris je čista laž! V kolikor dvigneš ročko in NE pritisneš da toči lahko brez problemov odložiš ročko in izbereš drugo.

    1. Točno tako… folk kar vse nakaj posplošuje in pripoveduje “kaj se je kolegu pripetilo”….

    1. jeba je, ce ne razumes zapisanega

     Cena se na avtomatu pojavi šele, ko dvigneš ročko – pa še to s precej velikim zamikom, ko ponavadi že potisneš “pištolo” v avto.

  2. Točno tako. Za opravilno sposobne je to dovolj…
   Drugi pa morajo napisat blog o tem kakšna krivica se jim je zgodila

  3. Je*eš Petrol, nategovalec a la carte…tam tankajo le tisti, ki želijo, da jim gre Bosch pumpa v maloro.

 5. 1. WC je treba plačat zatu ker če bi biu zastojn bi biu skos razbit ker bi se ljudje prosto po prešerno sprehajal notr. in če ze tko dobr opazuješ bi lahko tut vedu da za tisih 50 centou dobiš bon k ga lahko pokoristiš v prodajalni za žeton za kavo ali karkršn koli drug izdelek, če se ti slučajno mudi naprej lahko voucher pospraviš v denarnico in ga pokoristiš drugič saj je veljaven 60 dni.
  2. Kaj če bi unaprej vedu ceno goriv pol bi u dizla tankal bencin, ker je cenejši (tako je napisano).
  3. Tudi OMW ima neko posebno sorto dizla in to že več ko 1 leto, petrol ga ima šele par mescou
  4. In je velika razlika v porabi če izbereš navaden Qmax dizel ali iQmax, pri meni je poraba bistveno nižja in s tem tudi več prevoženih kilometrov.

  1. 1. wrong. koncesijo je dobil petrol in ena izmed zahtev je bil zastonj wc … ne bom sel v detajle, ker ocitno ne poznas kako vse skupaj funkcionira

   2. cena goriva mora biti napisana – nikjer je ni. torej gre za zavajanje kupca. in ne, dizel ni enako bencin …

   3. mogoce .. ne vem.

   4. povprecna poraba je 5,2 litra. kot sem zgoraj napisal – poraba je odvisna od noge, ne od goriva. sem testiral 100 vs 95 oktanski bencin pred leti … ni razlike ..

   1. Mene pa zanima v kateri firmi ti delaš da imate vse tako popolno?? Si upaš povedat pa da tvojo fabrko mal predebatiramo ??? Obup res

    1. obup je, ko nekdo opozori na nepravilno poslovno prakso?

     hahahaha. polepsal si mi jutri … ko internetni troli opravljajo svoje delo, kajne?

  2. Hahaha
   Ovcke..
   Nizja poraba? Preprosto ne drži..
   Nategujejo vas ker vas lahko ker ste spogramirane ovce, ker so vam ze zdavnaj oprali mozgane…
   Žalostno ampak resnično dejstvo je da vecina ljudi več ne razmišlja ampak so kot vodljive pitane živali v ogradi…
   Zatorej jim prodajmo vse kar gre, potem pa naj kar jamrajo da ni denarja..

 6. Je*eš Petrol, nategovalec a la carte…tam tankajo le tisti, ki želijo, da jim gre Bosch pumpa v maloro.

 7. No, Roni, zaj je treba it še korak naprej – pošlji vprašanje na Petrol, kaj točno je razlika v obeh gorivih in če je to laboratorijsko dokazano. To bi bila informacija!

  LP

  Andrej

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja