O tem, da so Manner napolitanke veganske, sem že pisal. In drži, da jih imam rad za razvajanje. Ne pojem jih toliko, kot sem pojedel “škrinc” (tako se napolitankam reče v Zasavju) v mladosti, ampak priznam, da vedno pašejo. Zanimiv je pogled na ceno Manner napolitank v različnih trgovinah.

Ko sem pred par dnevi ugotovil, da je cena Manner klasičnih napolitank v Hoferju precej nizka, sem jo primerjal še z Mercatorjem in Petrolom. In ker se ponavadi ustavljam ponoči, ko se vračam domov, na Petrolu, sem sedaj presenečeno ugotovil, da krepko preplačam Manner napolitanke.

Kakšne so cene Manner napolitank pri različnih trgovcih:

  • Hofer 1,99 eura
  • Mercator 2,64 eura
  • Petrol 3,59 eura

Precej velika razlika, kajne? Ko sem to tvitnil, me je nekdo opozoril, da Hoferje napolitanke niso enake, kot pri ostalih dveh trgovcih – kar pa se je izkazalo da ne drži.

Drži pa, da imajo v Mullerju Manner klasične napolitanke, ki imajo edine oznako “vegan” že na sami embalaži. Gre za isti proizvod, kot je na voljo v ostalih treh trgovinah, samo očitno imajo novo serijo. Na žalost cene za Mullerja ne vem, je pa nekje pri ceni v Mercatorju.

To, da so izdelki najdražji na Petrolu je povsem jasno, ampak da je cena tako višja, kot drugje, pa me je precej presenetilo. Tudi to, da je cena v Mercatorju za pol eura višja od Hoferja, je zanimivo. Ampak vsak trgovec si sam postavlja marže in vsak trgovec sam določa cene izdelkov.

Očitno bom moral postati pozoren na cene tudi ostalih izdelkov, saj se lahko na ta način precej privarčuje!