Klasične napolitanke Manner Klasične napolitanke Manner

Rad mam škrince / veganske klasične napolitanke Manner

Rad imam škrince (napolitanke). Že od otroštva. V bistvu so napolitanke stalnica v mojem življenju – pride obdobje, ko jih pojem več in pride obdobje, ko mi ne pašejo. Zadnjega pol leta se prehranjujem drugače, kot sem se sicer in odkrivam nove jedi in okuse, prav tako pa sem pred časom odkril, da obstajajo veganske napolitanke in to so klasične napolitanke Manner.

Da. Prav ste prebrali. Klasične Manner napolitanke so veganske! To sem odkril po naključju, ko sem bral deklaracijo, kaj vse vsebujejo. Kot moram storiti za večino hrane, ki jo kupujem. Priznam, bil sem pozitivno presenečen, ko sem odkril, da ne vsebujejo nobenih živalskih sestavin.

Sedaj pa sem opazil, da imajo Manner klasične napolitanke tudi oznako “VEGAN”. Tega namreč do sedaj ni bilo. Pohvalno, predvsem pa omogoča precej bolj preprosto izbiranje hrane v trgovini. Zadnje čase opažam, da ima Hofer čedalje več proizvodov, ki imajo to oznako in tako mi dejansko ni več potrebno prebrati vsake deklaracije, ki so ponavadi napisane s fontom 0,2px – da človek, tudi če bi želel, ne more prebrati, kaj piše in posledično delam fotografije s telefonom in jih potem povečujem.

Všeč mi je ta trend, ki se dogaja tudi pri nas in ljudje dejansko začenjajo razmišljati o tem, kaj jedo in kako hrana vpliva na njihovo zdravje in počutje.

En problem imajo veganske klasične napolitanke Manner. Ko jih odpreš, kar same izginejo! 

Klasične napolitanke Manner
Klasične napolitanke Manner
 1. Če že razmišljaš o tem kaj ješ in kako hrana vpliva na tvoje zdravje in počutje, potem je za tvoje zdravje bolj pomembno, da napolitanke vsebujejo bistveno prevelik delež (slabih) maščob in sladkorja, kot pa to ali so primerne za vegane ali ne…

   1. Maščobe seveda niso slaba stvar, saj so nujno potrebno hranilo, brez katerega telo ne more (normalno) funkcionirati. Definitivno pa telo lahko funkcionira brez sladkorja (še posebej pa brez DODANEGA sladkorja, ki ga je v napolitankah v izobilju)! Po zdravniških priporočilih je max. količina, ki jo na dan lahko zaužije odrasli moški 37g dodanega sladkorja…v 100g Manner napolitank je 46g dodanega sladkorja!

    1. mozgani potrebujejo sladkor. vsaj moji :)

     se pa strinjam, da ni to za vsak dan :) ampak je to ko se hoces razvajati..

Komentarji so zaprti.