Danes sem prvič videl oglas za Mercator – Leni in Mali, ki sta očitno novodobna iznajdba in sta glavna akterja pri oglaševanju znižanja rednih cen za kar 10.000 izdelkov. Če smo še prejšnji teden bili nagovarjani s strani Mercatorja s posnetki iz polpreteklosti, ki so nas spominjali na to kje smo najprej lahko kupili kivi, nas sedaj nagovarjata pes Mali in lenivec Leni.

Mogoče je problem v meni, ker ne štekam teh novodobnih oglasov, predvsem pa me takšen oglas odvrača od tega, da bi dejansko vstopil v Mercator trgovino iz povsem preprostega razloga. Pes me poskuša nagovoriti, da grem v trgovino po izdelke? Resno?

Ne, hvala! Mislim, da si zaslužim malce bolj človeški odnos, predvsem pa naj se trgovska podjetja že začnejo zavedati, da smo potrošniki ljudje in ne zgolj številke v podatkih. Da ne cenimo ravno takšnega odnosa, kot je v tem oglasu, kot tudi ne cenimo, če nam nekdo prodaja izdelke, ki se imenujejo Budget (Spar) in nas s tem stigmatizira.

Kot potrošnik želim enak odnos, neodvisno od tega, če kupim cenejše, ali dražje izdelke, predvsem pa bi se morale trgovske verige zavedati, da imamo potrošniki izbiro. In tisti, ki se nas dotakne na bolj človeški način ima definitivno prednost. Namreč pes, kljub temu, da je človekov najboljši prijatelj in da bodo otroci navdušeni nad njim, ni ravno nekaj, kar bi mene prepričalo, da grem v Mercator in kupujem pri njih. Včasih je potrebno pomisliti na to, kako se počuti potrošnik in ga nagovoriti na drugačen način!

p.s.: kdo je delal to akcijo?
p.p.s.: ne poznam zgodbe za to akcijo, ampak imeni Leni in Mali – a Leni je moški predstavnik in Mali je ženski predstavnik doma na kavču?

)

leniinmali

10 Responses to Mercator oglas – Leni in Mali: nizke in najnižje cene

 1. DjJuvan pravi:

  Mogoče se preveč poglabljaš v smiselnost. Meni se zdi končno nekaj malce bolj kreativnega, kot pa tiste gnile “novice iz mercatorja”, kjer ti kar slabo rata ob gledanju. Deluje pa ta novi koncept precej ameriško… al pa se samo men tako zdi.

  LP

 2. miko pravi:

  reklama je debilna! namest da zmečejo tok denarja za te reklame, bi lahk kruhu znižal cene, ker so bolane!

 3. Jus Vone pravi:

  Reklama je bolana in v njej ni niti malo smisla. Mercator so zafurali že zdavnaj politiki in vsi tisti, ki so bili v vseh teh letih pri koritu. Malo pozno so se spomnil tole. Zdej je večina Mercatorjevih kupcev že odšla drugam. Naj med drugim pohitrijo še postopek na blagajni ne da čakaš kot norec pa samo eden je pred tabo. Pa pike pa kartice pa ponujanje “nepotrebnih” izdelkov na blagajni itd. Kampanjia je zgrešena in ne bo prinesla premika v pozitivno smer. Ker sedaj že vsi vedo da je Mercator že nekaj časa najdražji!

 4. Peter pravi:

  Jaz bom sam vprašu kje je Lumpi! Razne na Gregorčičevi….tam jih je kr nekaj :D

 5. Marko Košak pravi:

  Meni je pa Mercator vse boljši… Če bodo držali besedo glede cen, bo pa zakon… Jaz pač tam rad kupujem s familijo…

 6. Anonimno pravi:

  OMFG o štacunah se menimo. Zadnjič sem v Hof. na rit padel. Akcija, popust…izdelku so znižali ceno za 3 cente!!! in to obelodanili na tabli. Pa imam drugače to štacuno za solidno.

 7. Enej Grad pravi:

  Ja mercatorjevci,bo treba mal po konkurenčnih trgovinah pogledat, ne bit tako samovšečni, konkurenca vas je že davno povozila in če vas ne bi reševali mi z davkoplačevalskim denarjem, bi že zdavnaj vsi viseli na cestah in jamrali. Lahko je bit direktor in pameten, ko te drugi futrajo!

 8. mira longer pravi:

  V Merkatorju so najprijaznejši prodajalci, in nalepše trgovine,vendar pa so najdražji
  Ugodnosti.kar naprej zmanjšujejo.Ukinili so popuste v tor in čet
  V Hoferju je sto artiklov znižanih za par centov z rdečimi napisi,prodajalcev pa tako malo,da ti oni hitro namečejo pri blagajni v voziček,ker jim merijo čas.
  Tuš mi je simpatičen,ker ima zelo veliko artiklov dosti znižane cene.
  V Lidlu je veliko nekvalitetne robe.
  V Eurospinu je marsikaj najceneje,pa kar kvalitetno.
  V Leklerku se splača kupovati meso.

 9. Janja pravi:

  http://www.sof.si/sl/katalog-del/show/2007-bober/?year=2007&section=35427

  Zanimivo. Dvakrat so v isti hiši prodali isto idejo, dvema različnima naročnikoma. Upam, da ne bodo tudi dvakrat nagrajeni na SOF u…

 10. Anonimno pravi:

  Slovenci so leni in mali?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.