Če ste uporabnik Petrola, potem vas je verjetno te dni v nabiralniku pričakalo obvestilo, kjer vas Petrol obvešča, da ker so oh in sploh ekološki, nizkoogljični, vstavi buzzworde – da bo Petrol od 1.1.2020 začel zaračunavati fizični (papirnat) račun v vrednosti 0,70€ z DDV. Je to dobra ideja? NE! Gre za zelo slabo odločitev.

Zakaj me je zmotilo to? Petrol se je zadnja leta trudil, da bi pridobil nove in nove uporabnike. V to so vrgli veliko denarja in postali “ornk player” na našem trgu. Njihova ponudba je bila ugodna in veliko ljudi je prešlo k njim zaradi cene.

Med njimi tudi starejši ljudje, ni ne uporabljajo elektronskih naslovov, ki ne uporabljajo računalnikov in ki položnice plačujejo na poštah, bankah in v trgovinah. In ker so se odločili za to potezo, jih bo Petrol nagradil z dodatnim stroškom 0,70 evrov z DDVjem. V bistvu bodo na letni ravni zato, da bodo dobili fizični račun, morali plačati 8,4 evra! Za nekoga malo, za nekoga drugega veliko.

Zame pa zgolj zelo slaba odločitev družbe Petrol, ki ne posluje z izgubo, ampak z ogromnim dobičkom in ki bi se morala zavedati, da je večina teh ljudi, ki nimajo eračunov in ne uporabljajo internetov starejše generacije in jih bodo sedaj udarili po žepu. Kot bi se nekdo delal norca, ali pa preprosto ne bi imel stika z realnostjo.

Mogoče, da bo Petrolu jasno – za eračun potrebuješ dostop do interneta in potrebuješ napravo s katero dostopaš do interneta. Oboje je strošek, ki si ga marsikdo, ki ima 600 evrov pokojnine ne more privoščiti. In oni se odločijo, da udarijo po njih.

Mogoče pa lahko kmalu pričakujemo, da bo Petrol vsem upokojencem iz dobička uredil dostop do interneta in jim nabavil naprave s katerimi bodo dostopali do interneta. Če gre za to potezo, potem jo z največjim veseljem pozdravljam. Če pa gre zgolj za še večji dobiček podjetja, seveda pod pretvezo ekološke osveščenosti, pa tole ni ok! Zelo ni ok!

petrol 1

petrol 1

3 Responses to Petrol bo fizični (papirnat) račun zaračunaval 0,70€ (vključen DDV) / a ste padli na glavo?

  1. Tomaž pravi:

    Ko sem prebral naslov, sem najprej mislil da bodo na črpalkah zaračunali racun. Upam da jim to ni nadlednja poteza.

  2. Zdenka pravi:

    Bravo komentatorji glede Petrola. Ni pa edini. Telemach tudi propagira e račun. Ne vem kako si predstavljajo saj se ve koliko nas starejših nam ni znana novejša tehnologija Oz. Oprema za to. Pri nizkih dohodkih, penzijah…..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.