Cene goriv na bencinskih servisih lahko preverite na goriva.si – super bi bilo, če bi ta spletna “aplikacija” tudi dejansko delovala, če jo je že nekdo plačal, kajne? Od četrtka naprej bodo lahko naftni trgovci sami določali cene goriv, se je odločila vlada. To, da ne bodo cene več regulirane je dobro za naftne trgovce, precej slabše pa za voznike, ki točimo gorivo v svoja vozila.

Preskočil bom Vizjakov nakup delnic Petrola, ki je sporen in ki vrže zelo slabo luč na odločitev vlade, da cene goriv ne bodo več regulirane, ampak bodo prepuščene trgu in naftnim trgovcem. Se bom pa obregnil ob informacije, ki jih je “delila” vlada, da bo s tem večja konkurenčnost med ponudniki.

Kdor se je vozil po Italiji, mu je jasno kako to poteka. Če je cena dizla na enem bencinske servisu 1,322 evra, je na drugem 1,544. In na tretjem 1,278. Vsak si pač po svoje določa cene in cene se lahko tudi dnevno spreminjajo – glede na povpraševanje. Super, kajne? Da si lahko vsak po svoje določi ceno! Ja, za kapitalizem je to odlično. In če je dovolj ponudnikov, potem je tudi to odlično.

Ko pa imamo v Sloveniji zgolj par ponudnikov – Petrol, OMV, MOL, in še par posameznikov, pa je stvar drugačna. Namreč, nima vsaka vas svojega bencinskega servisa in veliko ljudi bo ravno za to plačevalo dražje gorivo, ker se ne bodo vozili naokoli po Sloveniji, da bi lovili razliko.

Kdor je točil gorivo znotraj avtocest je ugotovil, da so cene pri njih precej višje kot so izven avtocestnega omrežja. Zakaj? Ker tam cene niso več regulirane. In posledično to pomeni, da gorivo ne bo več 1 evro, kot smo ga bili navajeni, ampak bo cena precej višja.

In še k portalu goriva.si, kjer naj bi si vsi potrošniki lahko ogledali cene goriv na različnih bencinskih servisih v Sloveniji. Jeba je, ker ne deluje. Torej nimamo niti pregleda cen goriva po Sloveniji!

To je to! Bravo vlada. In verjetno prvih par tednov cena goriva ne bo šla v nebo, se bo kasneje verjetno to povsem spremenilo – ker kdo pa ne bi izkoristil priložnosti, ki ti jo ponudi država in si omastil brke?

Najcenejše gorivo v Sloveniji goriva.si cene naftnih derivatov na različnih bencinskih servisih

Najcenejše gorivo v Sloveniji goriva.si cene naftnih derivatov na različnih bencinskih servisih

One Response to Goriva.si / preverite cene goriv na bencinskih servisih / ampak to ne deluje!

  1. 4k pravi:

    nikjer nisem zasledil koliko časa pred spremembo cene goriva bo to objavljeno na spletni strani, ker če je napisano da stane diesel 1€ do bencinske rabiš 30 minut tam nastane gneča in trgovec en avto pred tabo dvigne ceno za 0,50€ potem je ta stran popolnoma brez potrebe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.