Včasih se vprašam, ali so vse slovnične napake, ki jih stranka SdS in njeni politiki sproducirajo v tvitih ali facebook objavah, posledica taktike ali pa so zgolj dokaz njihove pismenosti. Jaz se vsekakor nagibam k slednjemu. In tudi včeraj je bilo tako. Za stranko SdS beseda dualizem pomeni dvojino (kar seveda ne drži), prav tako pa je za stranko SdS dvojina v bistvu dvojnina.

Razumem. Napake se dogajajo. Tudi meni. Ampak, ko pišem o jeziku in pametujem o njegovem izvoru (tega sicer jaz ne počnem, počne pa stranka SdS), bi bil pa še posebej pazljiv. Ampak očitno jim je škoda denarja za lektorja.

No, pa saj je pomembno zgolj to, da jih njihova volilna baza razume. Nič hudega, če oseba, ki objavlja ne pozna pomena besede dualnost, ki seveda ne pomeni dvojine, kot si predstavljajo v stranko SdS, prav tako nisem v SSKJju našel besede dvojnina.

Mogoča pa bi jim v tretje celo uspelo! Da vejic sploh ne omenjam.

Še nasvet za stranko SdS. Zakaj niste raje razvili teze, da je slovenski jezik bil osnova za praslovanščino? A ne bi bilo to lepše? Sicer še vedno ne razumem kakšen dualizem je ohranil slovenski jezik, ampak domoljupcem je vse jasno!

dualnost dvojnina 3

dualnost dvojnina 2

dualnost dvojnina 1
dualnost dvojnina 1