Včeraj je na Ljubljanskem gradu potekala podelitev Michelinovih zvezdic. Tudi Zdravko Počivalšek si je vzel svoj čas, da je povedal par stavkov v angleškem jeziku in pokazal svoje znanje tujega jezika. Glede na to, da kot gospodarski minister zastopa že 6 let Slovenijo tudi v svetu, sem bil precej negativno presenečen nad njegovim vzdihovanjem …

Ni vsak za vse. Tega se zavedam. Tudi tuji jeziki marsikomu delajo težavo. No, ko gre za primer ministra za gospodarstvo, ki te funkcije ni nastopil pred par dnevi, je situacija drugačna.

Glede na to, da je že 6 let na tej funkciji, bi si lahko omislil učenje tujega jezika in bi tako povedal par stavkov brez vzdihovanja. Ampak ga razumem, ljudje so umirali …

Po drugi strani pa ne razumem, zakaj minister ne pove par stavkov v slovenskem jeziku in prevajalci prevedejo njegove besede. Zakaj se mora človek na ta način izpostavljati kritiki? Ker je tako vehementen? Ker njemu pa itak ne bo nihče pametoval? Ali pa gre preprosto za to, da je prepričan, da je njegova angleščina odlična?

Tole spodaj vrže zelo slabo luč nanj, predvsem pa se mi zastavlja vprašanja kako se on v tujini, s tujimi delegacijami, pogovarja?

Tole spodaj je njegov govor. Kaj menite? Je to v ponos Sloveniji?

Zdravko Pocivalsek

Zdravko Pocivalsek

9 Responses to Zdravko Počivalšek in njegov govor v angleškem jeziku na podelitvi Michelinovih zvezdic

 1. Silber Feld pravi:

  Videa ni možno predvajati.

 2. Anonimno pravi:

  Minister Healthy Rester!

 3. Anonimno pravi:

  Še ena katastrofa.

 4. jan koren pravi:

  Sramota od ministra.Zal dela sramoto celi Sloveniji

 5. srečko križanec pravi:

  kaj je sploh imel opraviti tam, zakaj mu niso obrnili hrbta pokazali zadnjic pljunili pred njim ga obmetavali s čevlji,,, spopmnimo se kako je njegov šef janša napadal ano roš.. sramota da si je sploh upal prikazati

 6. APMMB2 pravi:

  Kja pa Oli Ren? Mar so Finci zaredvali, ko je spregovril?

 7. dr. Onyx pravi:

  Bom vprašal takole. Ali bi bila ta angleščina problem, če bi šlo za ministra Počivalška v Šarčevi vladi? Jaz si upam staviti da ne. Vsaj ne tule in ne na 24kur. Bi ga pa verjetno raztrgali na NovaTV24. Kaj se lahko Počivalšek iz tega nauči? V politiki lahko postanejo tvoji prijatelji čez noč smrtni sovražniki in sovražniki kar naenkrat zavezniki. :).

 8. Well I didn’t think it was bad for a man of his age. He didn’t use simple words. If he spoke English more of the time the voters would immediately assume he thinks he is better than them – and that would be that.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.