Slovenski vplivnici oropali na pariskem tednu mode dogodek se je zgodil lani Slovenski vplivnici oropali na pariskem tednu mode dogodek se je zgodil lani

Ljudje so umirali / Zdravko Počivalšek v oddaji Tarča

Če laž ponavljaš dovolj dolgo … Laž še vedno ne postane resnica. Je pa žalostno, ko v oddaji Tarča aktualni in prejšnji minister Zdravko Počivalšek izgovori 12-krat besedno zvezo – ljudje so umirali, ker so mu očitno tako svetovali. Žalostno zato, ker je vsem jasno, da je bil to precej neuspel poskus spinanja. Takšen je bil tudi sentiment na tviterju včeraj zvečer.

Glede na to, da Počivalšek in Tonin pred tednom dni nista imela “jajc” priti v oddajo Tarča in so jo morali še enkrat pripraviti, sem bil prepričan, da bosta oba prisotna, poleg tudi Jelka Godec, veliko bolj pripravljena. Da bosta koncizna in da bosta imela odgovore na vsa vprašanja.

Ampak po par sekundah, ko je besedo dobil minister Počivalšek je bilo vsem lahko jasno, da so mu svetovalci napačno svetovali. Ljudje ne živimo več v letu 1991, ko bi ljudje brez problema “požrli” izjave, da so ljudje umirali, da bi sicer dobili ventilatorje do božiča in vse ostalo, kar je bil vidno razburjen sposoben sproducirati Zdravko Počivalšek. Verjetno bi bilo precej boljše, da ga v oddaji sploh ne bi bilo, še posebej, ker so bile njegove izjave precej nasprotujoče in polne zavajanj.

Škoda, ker minister ne loči med respiratorji, ventilatorji, stroko, zdravniki … Tudi to, da se je v eter zlagal, da je en ventilator, kot jih je “on zrihtal” od podjetja Geneplanet nabavil tudi UKC, kar mu je voditeljica povedala, da ne drži in tudi dr. Knafelj mu je to predočil s slikovnim materialom. Smešno, da se gre minister osmešiti pred celotno Slovenijo s tem, ko mu je nekdo prodal bučke – ampak to je bilo pričakovano. Ampak Zdravko ima mnenje “strokovnjaka”, ki potrjuje, da je bil ta ventilator prava izbira, čeprav je za izbiro skrbela strokovna skupina pod vodstvom dr. Marka Noča.

Recimo en takšen primer, ki je včeraj bil preveč očiten in ki se ga minister ne zaveda:

 • mask in ventilatorjev nismo kupovali mi, ampak so jih blagovne rezerve

In čez par minut isti minister

 • mi smo rešili življenja, ko smo kupili zaščitno opremo

No, mislim, da si je vsak po ogledu oddaje Tarča ustvaril mnenje o tem kdo je kriv za vse skupaj in kako zanimivo je, da se sedanji minister Počivalšek še vedno sklicuje na situcijo, ki jo je ustvaril prejšnji minister Počivalšek … Kot v kakšni slabi šali se vse to sliši.

Kljub temu, da je bil Matej Tonin v studiju bolj za okras, pa nas je očaral s svojo izjavo, ki si zasluži kakšno posebno nagrado:

 • govoril sem z ženskami in ljudmi

Ivan Gale je potrdil, da mama Mateja Tonina ni lobirala za podjetje Acron, ampak zgolj to …

Lahko bi seciral obnašanje obeh ministrov, pa vendar je bilo vsakomur jasno, da niso prišli v oddajo odgovarjati na vprašanja, ampak “furati svojo agendo” – čim več besed, ki nimajo veze s temo in čim večkrat ponoviti te besede. Tako naj bi delovali spini, če jih izvajajo ljudje, ki to znajo delati pravilno.

Včeraj pa smo dobili zgolj precej žalostno podobo dveh ministrov, ki sta se v začetku “koronavirusa” slikala z vsako dostavo mask, čeprav jaz še vedno čakam dostavo za 10.000.000 evrov plačanih mask, ki jih ni in ni in je o njih govoril Tonin po tistem, ko so ju nategnili z maskami, ki so bile že na meji s Slovenijo. Takrat je Počivalšek govoril z voznikom tovornjaka … Še pomnimo?

Slovenski vplivnici oropali na pariskem tednu mode dogodek se je zgodil lani

 1. Bravo. Treba je slišati, brez vnaprej pripravljenega mnenja. Vse povesta dva stavka.

  1.Mask in ventilatorjev nismo kupovali mi, ampak so jih blagovne rezerve.

  2.Mi smo rešili življenja, ko smo kupili zaščitno opremo.

 2. V celi včerajšnji enourni oddaji minister ni zmogel odgovoriti na eno samo preprosto vprašanje: kdo in zakaj je preferiral podjetje Geneplanet, da je EDINO dobilo 100% avans ob samo 50% bančni garanciji, za ventilatorje, ki mimogrede niso ustrezali priporočilom medicinske komisije iz UKC.
  Namesto tega je naučeno ponavljal tri ali štiri stavke, najboljše pa je tisto:
  – Mi smo nabavili opremo in reševali življenja
  – in potem naslednji salto mortale: ampak podpisovali so pa oni iz blagovnih rezerv…
  Pa kje najdemo te ljudi za ministre?
  Torej vedno ista zgodba: ko se delijo medalje, se vsi prerivajo v kadrih ob tovornjakih z maskami…
  Ko pa je kaj narobe, pa naenkrat niso imeli popolnoma nič zraven….hmm…bravo za pokončno držo

 3. Zdej mi ni treba iti gledat Tarče, sem prihranil kakšno uro življenja :)

Komentarji so zaprti.