Včeraj je v javnost prišla informacija, da so kriminalisti zaradi domnevno spornih nabav zaščitne opreme obiskali Zavod RS za blagovne rezerve. Anton Zakrajšek, ki je bil direktor tega zavoda je bil razrešen s tega mesta in je že tri tedne v samoizolaciji zaradi okužbe z virusom. In sedaj pride zanimiv del …

Anton Zakrajšek je za Delo 16. aprila izjavil: “Že tri tedne sem v samoizolaciji in od takrat nisem podpisnik nobene pogodbe. Tudi z naročili nisem seznanjen.

Včeraj pa je minister Zdravko Počivalšek izjavil, da je Anton Zakrajšek: “Od doma sodeloval pri vseh poslih zavoda.

Glede na ti dve informaciji se mi zastavlja dokaj preprosto vprašanje – kdo je torej podpisoval vse te pogodbe v vrednosti sto in več milijonov evrov? In kdo je bil v tem času, ko je bil Anton Zakrajšek na bolniškem staležu odgovoren za prevzem zaščitne opreme, predvsem pa za to, da je preveril, če je bila zaščitna oprema dejansko takšna kot je bila naročena in plačana??

Vsak dan pridejo na dan nove in nove informacije o tem kako je bil ta posel z zaščitno opremo netransparenten in kako so si nekateri zelo omastili brke pri tem “projektu”.

Najbolj bode v oči, da je vseskozi zraven Zdravko Počivalšek, ki je kot minister odgovoren za vse skupaj, pa vedno znova najde tisoč in en razlog, da on ni kriv za nič.

Oglasil se je Anton Zakrajšek, nekdanji direktor blagovnih rezerv

Dne 20.03.2020, ko sem jaz zaradi ugotovitve pozitivnega stanja na Covid-19, že odšel v samoizolacijo, je Zavod prejel ustno navodilo MGRT, da se vse ponudbe potencialnih dobaviteljev, ki so prihajale na Zavod, pošilja oziroma posreduje na  MGRT in sicer na e-naslov: [email protected], kjer naj bi pregledali ustreznost ponudb in dobaviteljev.
 
Dne 23.03.2020 je sledila sprememba navodila glede ponudb, in sicer je to funkcijo prevzelo Ministrstvo za obrambo, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR). Ponudbe se je usmerjalo na elektronski e-naslov: [email protected] .
 
Dne 24.03.2020 je Vlada RS sprejela sklep številka 01201-5/2020/5, s katerim je imenovala Medresorsko delovno skupino za sprejem, pregled in vrednotenje ponudb zaščitne opreme za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni SARS – CoV-2 (COVID – 19), v katero so bili imenovani predstavniki različnih ministrstev,  pod vodstvom Damijana Jaklina, državnega sekretarja na MORSU.

Ko drzava sklene 30 mio vredno pogodbo s podjetjem kjer je zaposlena mati Mateja Tonina