Tarca in Ivan Gale o maskah zakaj minister Pocivalsek se ni odstopil Tarca in Ivan Gale o maskah zakaj minister Pocivalsek se ni odstopil

5.000.000 evrov za 12 ventilatorjev / ljudje so umirali, kajne Zdravko Počivalšek

Vlada je v času 1. vala, ko nas je zaprla znotraj meja občin, kupila 148 ventilatorjev in za njih plačala okoli 5.000.000 evrov. RTV Slo je pred dnevi objavil zanimiv podatek – od teh 148 ventilatorjev, za katere je Zdravko Počivalšek trdil, da jih je bilo potrebno kupiti, ker so ljudje umirali, je brez omejitev uporabnih samo 12.

136 ventilatorjev je pogojno uporabnih. Že pred časom sem pisal, da je JAZMP prepovedal uporabo 46 ventilatorjev bellavista 1000, ki jih je dobavilo Gorenje po ceni 36.100 evrov za ventilator.

90 ventilatorjev siriusmed R30 je Počivalšek kupil od družbe Geneplanet diagnostika po ceni 36.400 evrov, ki so uporabni zgolj z dodatno opremo, ki jo je potrebno dokupiti – ogrevane cevi in vlažilniki.

Ja, ko ljudje umirajo lahko kupuješ tudi golfe brez motorja, namesto, da bi kupil mercedesa. Ampak mercedese niso prodajali pravi prodajalci in posledično ne bi bilo velikanskih zaslužkov v podjetjih, ki so blizu ali pa povezani s trenutno vlado.

Je pa tole en tak čudovit primer, kako se v Sloveniji dogaja kraja vsem na očem, pa jim nihče nič ne more. Počivalšek je pač ponavljal, da so ljudje umirali in to je bilo to.

Glede na to, da nas “čaka” 2. val s katerim nas Kacin straši že par mesecev in pri nas nimamo ne opreme, ne postelj, ne kadra za to, postaja vse bolj jasno, da je šlo pri 1. valu zgolj za polnjenje žepov. Na narod pač ni nihče pomislil. In če kdo verjame, da bo kako drugače v 2. ali pa 3. valu, se krepko moti. Ta vlada dela zgolj zase in za svoje pribočnike. Za narod se ji jebe in ga “nafutra” s počivavčerji, dodatki in podobnimi puhlicami, ki jih bomo vse plačali sami. Saj to vemo, kajne?

Jebiga, ljudje pač umirajo, kajne?

Tarca in Ivan Gale o maskah zakaj minister Pocivalsek se ni odstopil