Zdravko Pocivalsek Zdravko Pocivalsek

Za ministra Zdravka Počivalška gostilne niso zaprte / ljudje so umirali, pil sem vodo …

Medtem ko gostinci po celi Sloveniji ne smejo imeti odprtih svojih lokalov (imajo lahko samo prevzeme), pa to ne velja za gostilne, ko pride na obisk minister Zdravko Počivalšek. Zanj ne veljajo predpisi, zanj ne veljajo odloki. Zanj so lahko tudi v teh časih odprte gostilne. 24ur poroča, da se je v petek popoldne pred gostišče Taverna v Ivanjkovcih pripeljalo vsaj 11 avtomobilov in v enem izmed njih je bil Zdravko Počivalšek. Me zanima, če so lastniki gostišča in vsi prisotni dobili kazni, ker so kršili odloke vlade, kot bi jih dobili navadni državljani. Aja, ljudje so umirali, kajne Zdravko?

Veliko žaljivih besed bi lahko uporabil za ministra Zdravka Počivalška. Pa jih ne bom. Ni jih vreden. Niti si jih ne zasluži. O njegovi usodi bodo odločali volivci na volitvah. Zdravko Počivalšek je s svojim obnašanjem in svojimi dejanji dokzal, da si zasluži mesto v vladi Janeza Janše, kajti v tej vladi ni nihče kriv ničesar. Tudi Zdravko ni.

No, tokrat je vsaj potrdil, da je bil res v gostilni, medtem ko si ostali državljani Slovenije ne smemo privoščiti obiska gostilne. In tokrat se ni drl, da so ljudje umirali, ampak on je pil samo vodo! Da bo jasno.

Odzval sem se vabilu predstavnikov OZS Ormož in Ljutomer na pogovor o njihovih težavah in naših ukrepih. Izbrali so prostor, ki je ustrezal preventivnim ukrepom NIJZ in ki kaže potencial za razvoj turizma. Šlo je za uradni poslovni sestanek, ti so dovoljeni. Pil sem samo vodo.

Če se še vedno sprašujete, če smo državljani talci peščice politikov in njihovih podpornikov? Seveda smo. In očitno lahko poslovni sestanki potekajo v gostilnah. Upam, da so to razumeli tudi gostinci in da bom lahko ta teden še poslovno sestankoval ob dobri hrani in pijači v lokalih, kajti do sedaj tega nisem mogel. Zdravko je pač premaknil mejo in dokazal, da zanj ne veljajo nobena pravila.

Zdravko Pocivalsek
Zdravko Pocivalsek
  1. Obup. Med vsemi ukrepi mi je bilo že večkrat tragikomično, tole sedaj me pa zopet prav močno žalosti in jezi… Kolegi imajo gostinsko dejavnost, ne vedo če bodo lahko preživeli, glede na to da imajo še kredit zadaj, Počivalšek pa lepo uživa. Fakin šit, pa nič se ne bo spremenilo. :(

Komentarji so zaprti.