Zdravko Pocivalsek Zdravko Pocivalsek

Kozjanski bik in njegova šank komunikacija v oddaji Studio City / to ste vi rekli, ljudje so umirali, imamo gospodarsko rast

To, da kozjanski bik, kot je sam sebe poimenoval Zdravko Počivalšek ni najboljši retorik, je vsem jasno. Tudi to, da mu angleški jezik ne gre “od jezika” smo že parkrat doživeli. Ampak njegova šank komunikacija, ki jo je izvedel včeraj v oddaji Studio City pa je šla preko meja dobrega okusa. No, nič presenetljivega – več ljudi bo mrtvih, bolj bo kozjanski bik “hvalil” gospodarsko rast in manjšo brezposelnost, slabša bo njegova komunikacija in vse bolj se bo zapletal.

Ko kozjanski bik nima pripravljenih odgovorov na vprašanja pride na dan njegov resnični jaz. Tako je včeraj dokazal, da več kot “to ste vi rekli” ne zna povedati. Da je njegova mantra “imamo gospodarsko rast” zgolj in samo mašilo pred kakšnim konkretnim odgovorom.

To, da kozjanski bik v nedogled poudarja, da je “firmo obranil pred levimi in desnimi voluharji” je prav zanimivo. Kajti to pomeni, da je Vizjak voluhar. Pa da so RKC voluharji, kajti Zvon Ena je želel kupiti Terme Olimia. Mogoče pa ima Počivalšek težavo, ker govori hitreje kot misli in posledično se ne zaveda kaj sploh pove.

Vsekakor pa vsakomur priporočam, da si ogleda včerajšnji Studio City in način šank komunikacije, ki si jo je privoščil minister, ki mu je bolj pomembna gospodarska rast kot pa življenja državljanov. Verjetno je precej neprijetno spati, ko veš, da si soodgovoren za preko 5ooo mrtvih, ker postavljaš gospodarstvo na prvo mesto.

Pa še ena misel na to temo. Ja, super gospodarsko rast imamo – s krediti. To je precej podobno kot je “mlatenje po koprivah s tujim kurcem” … Ampak enkrat bo prišel račun za ta zapitek in takrat bomo državljani sami še dolga leta, ko več ne bo nikjer kozjanskega bika, odplačevali pufe najbolj nesposobne vlade v vesolju in daleč naokoli.

To ste vi rekli, ljudje so umirali, imamo gospodarsko rast – to je domet kozjanskega bika, ki se ponavlja kot pokvarjena plošča. Sicer pa ja, njegova retorika je ravno pravšnja za to koalicijo – v časih, ko desnica poziva k “sodelovanju”, v isti sapi pokažejo kako si to predstavljajo – s svojo šank komunikacijo, ki bi za marsikaterim šankom povzročila nasilje.

Zdravko Pocivalsek