Tarca in Ivan Gale o maskah zakaj minister Pocivalsek se ni odstopil Tarca in Ivan Gale o maskah zakaj minister Pocivalsek se ni odstopil

Tarča in Ivan Gale o maskah / zakaj minister Počivalšek še ni odstopil?

Včerajšnja oddaja Tarča in Ivan Gale, vodja skupne službe pri Zavodu RS za blagovne rezerve, sta včeraj Slovencem pokazala, da je bil posel z maskami odličen posel za vse udeležene v tem nategu stoletja v Sloveniji. Slovence so zopet uspešno nategnili in nas krepko okradli. Po videnem in slišanem pa me zanima zgolj to, zakaj minister Počivalšek in Vlada še niso odstopili? Tudi Anton Travner, Marjan Podobnik, Lojze Peterle … in drugi so poskušali “pomagati” pri tem nategu stoletja in pristaviti svoj lonček.

Pritiski, grožnje, izsiljevanja, to je bila stalnica pri poslu z maskami, je včeraj povedal Ivan Gale, ki se je izpostavil in nam orisal kako je potekalo delo pri nabavi mask. Kljub temu, da Zavod RS za blagovne rezerve nima izkušenj pri nabavi takšne zaščitne opreme in so za to pristojna druga ministrstva, jim je bilo to ukazano – verjetno zaradi lažje valitve krivde na koncu na njih.

Vlada je 24. marca ustanovila Medresorsko skupino za sprejem, pregled in vrednotenje ponudb zaščitne opreme, ki jo je vodil Damijan Jaklin. 25. marca pa je bila ustanovljena Projektna skupina za koordinacijo in izvedbo nabav zaščitnih sredstev in opreme, ki so jo sestavljali Andreja Potočnik, Mitja Terče, Branko Lučovnik in Ivan Gale.

Kot se je v včerajšnji oddaji Tarča izkazalo so bile te “skupine” ustanovljene zgolj za to, da so pritiskali na Zavod za blagovne rezerve, da naj sklenejo pogodbe z določenimi privilegiranimi podjetji.

Minister Zdravko Počivalšek se je zavzemal za posel s podjetjem Geneplanet, kljub temu, da niso imeli njihove bančne garancije za posel. Prav tako je trdil Zdravko Počivalšek, da niso nikomur plačali 100 odstotni avans – kar pa ne drži, saj je bilo podjetji Geneplanet vse plačano vnaprej.

Podjetje Geneplanet še ni dobavilo vse opreme (90 od 220 ventilatorjev)… Tudi Andreja Potočnik in Mitja Terče sta sodelovala v projektu Geneplanet. In v končni fazi tudi generalni direktor policije Anton Travner … Še posebej aktivni so bili pri dobavi mask, ki niso imele ustreznih certifikatov.

Lojze Peterle je hotel pristaviti svoj lonček, ki je “lobiral”, da bi sedemmilijonski posel dobilo podjetje njegove hčere Mete Cencelj Peterle za dobavo mask iz Nemčije. Po njegovem je zgolj želel pomagati Sloveniji.

Predsednik SLS Marjan Podobnik je “lobiral” za sklenitev posla s podjetjem Dobnik Trade iz Slovenske Bistrice in direktorju Antonu Zakrajšku grozil z izgubo službe.

Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Aleš Cantarutti je “lobiral” za murskosoboško podjetje Medicop.

Sekretar na ministrstvu za obrambo Damijan Jaklin je “lobiral” za sklenitev posla s podjetjem Inovatio iz Maribora za dobavo mask v vrednosti enega milijona evrov.

Za sklenitev pogodbe s podjetjem Acron, kjer je zaposlena mama obrambnega ministra Mateja Tonina pa je “lobiral” Počivalškov krog – z maskami so imeli, po prikazanem v Tarči ogromen zaslužek. Njihov strošek  FFP2 maske je bil 1,49 evra, prodali pa so jih po 3,20 in 3.90 evra. Preko 15.000.000 evrov so imeli dobička pri teh maskah. Dober posel, kajne?

Verjetno je sedaj malce bolj jasno zakaj sem zadnji mesec skoraj vsak drugi dan pisal o maskah in se jezil nad tem kako poteka ta proces netransparentnega nabavljanja zaščitne opreme. Kjer je Zdravko, tam je veliko dreka in če je bil on tisti, ki ni naročil zaščitne opreme še pod prejšnjo vlado, je verjetno jasno zakaj se ni imel časa ukvarjati s tem – ker je paktiral s SDS  in reševal svoj turistični holding.

Včeraj so padle maske in danes pričakujem, da se bodo vrstili odstopi. Če je poslanec odstopil, ker je ukradel sendvič v Mercatorju, potem pričakujem, da bo danes padlo veliko glav.

Ampak, ker smo v Sloveniji in imamo trenutno na oblasti SDS, se ne bom čudil, če se ne bo nič zgodilo. Če bo šlo vse pod preprogo in se bomo naslednjih 20 let ukvarjali s krajo desetletja – maskami.

Kot opazovalec tega sranja nisem niti najmanj presenečen. In če se danes mi sekiramo zaradi mask … Vprašajmo se kaj vse ni priplavali na površje v tej greznici in kakšni so tisti zneski … Ja, primimo se za denarnice, kajti mi bomo vse skupaj plačevali še precej let.

Če ste včeraj zamudili oddajo Tarča – si jo lahko pogledate tukaj https://4d.rtvslo.si/arhiv/tarca/174688312

Tarca in Ivan Gale o maskah zakaj minister Pocivalsek se ni odstopil
Tarca in Ivan Gale o maskah zakaj minister Pocivalsek se ni odstopil
 1. Zanmivo mi je, da je Gale vedel, da gre za korupcijo, ampak je posle vseeno izpeljal.

  1. še dobr da ti je to zanimivo!?!?!?
   Vsak vidi situacijo na svoj način, kot jo pač HOČE VIDET! in to veliko pove o človeku….

   in kdo je rekel da je Gale TAKRAT vedel, da gre za korupcijo?
   recimo protikorupcijska komisija še danes ni prepričana, medtem ko 25% slovenije misli da le te ni bilo

   1. Oprosti, ne razumem, kaj si mi hotel povedati. Verjetno sem kriv jaz, ker imam probleme s slabo slovnico in spakedranimi stavki.
    Se bom popravil, obljubim.

    1. Slovnično znanje, sem s teboj pripravljen primerjati kadarkoli!
     Za odgovore na internetu, se pa rad spustim na nivo sogovornika, z namenom lažjega komuniciranja, če pa imaš še vedno težave, se ti lahk pa še bl prlagodim d’uš laži razumu!
     Očitno so tud novice o korupciji vsebovale tolk slovničnih napak, da nis dojel za kaj je šlo, a ti jih lektoriram, da ne boš prikrajšan za kakšen nepristranski vir novic?

 2. Zakaj pa bi odstopil?

  Vse kar vas lažnivce boli je oddaljenost od korita, ki se iz dneva v dan veča…

  Zato si izmišljujete vedno nove laže in sedaj celo objavljate zmanilulirana nezakonita prisluškovanja brez komentarjev, za kaj je šlo v resnici…

   1. Zanimivo a ne, kako se vedno prikažejo, ko se vklopi damage control mode :)

Komentarji so zaprti.