Ivan Gale, ki je v oddaji Tarča prvi razkril informacije o poteku nabav zaščitne opreme na Zavodu Republike Slovenije za blagovne rezerve je ostal brez službe. Na Zavodu za blagovne rezerve je dobil izredno odpoved delovnega razmerja, kar posledično pomeni, da ni upravičen do odpovednega roka, odpravnine in nadomestila za brezposelnost.

Bil je prvi, ki se je izpostavil in pokazal s prstom na način funkcioniranja države in vpletenih, ki jih je tudi z imeni in priimki izpostavil. Po oddaji Tarča je zavrelo in tudi njegov nastop je bil povod, da se je vse več ljudi odločilo, da pride na proteste in protestira proti koruptivnim politikom, ki so si mastili brke, predvsem pa polnili žepe podjetij, ki so bili tako ali drugače povezani z njimi, ali njihovimi političnimi strankami.

Po tej oddaji ni bilo v Sloveniji več tako kot je bilo pred tem. Zaupanje v vlado je padlo, prav pa so na dan prihajale informacije o številu ventilatorjev in preplačani zaščitni opremi, ki smo jo državljani plačevali. Počivalšek je urejal biznis podjetju Geneplanet, Tonin za podjetje v katerem je zaposlena mama, cel kup ostalih predstavnikov oblasti je klicalo na Zavod za blagovne rezerve in “pomagalo” iskati dobavitelje – med njimi Lojze Peterle in podobni veljaki. Da ne pozabim omeniti pogovora Tonina in Počivalška z voznikom tovornjaka, ki je vozil zaščitno opremo, pa se jim ni več javljal, ko je prišel do meje z Italijo … In ja, v tistih dneh ni deloval Erar.

To je ta nova normalnost, ko oblast dobi desnica in si po svoje interpretira zakone, predvsem pa demokracijo. In mi smo tiho in se pizdimo za računalniki, kajne?

ivan gale brezposeln
ivan gale brezposeln