Policijska ura, nič več prehajanja med regijami, zbiranje omejeno na 6 oseb, prepovedani shodi. Kaj stori nesposobna vlada, ki se ni v šestih mesecih uspela pripraviti na 2. val Covid-19 in ni zagotovila dovolj veliko število postelj v bolnišnicah, ki ni poskrbela za več delavcev v zdravstvenem sistem in ki se je raje ukvarjala s kadrovanjem in ustrahovanjem, kot pa da bi se poskusila soočiti s situacijo? Kaznuje državljane!

Od jutri naprej ne bo več tako kot je bilo. Če je včeraj Janez tvitnil, da bomo za 30 dni razglasili epidemijo, pa smo bili danes deležni informacij kaj vse se nam bo s tem še spremenilo. In spremenilo se bo veliko …

  • Omejitev prehodov na svojo statisično regijo. Da. Če so pred tremi dnevi pametovali o možnosti prehajanja iz oranžne v rdečo regijo, je sedaj konec tega. Samo še v svoji statistični regiji smo lahko – seveda z izjemami, kot so služba, itd … In ja, ta ukrep je podoben tistemu pomladanskemu, ko so nas zaprli znotraj meja svojih občin.
  • Policijska ura med 21. in 6. uro zjutraj, ker s tem ukrepom želijo zmanjšati privatna druženja. Glede na to, da so v petek zaprli lokale in se lahko ljudje družijo samo še v privat prostorih je tole čista brca v temo. Pač, pokazali so svoje zobe in nam dali vedeti, da nismo bili pridni in da bomo kaznovani!
  • Prepovedani so protesti, prireditve, verski obredi, poroke. Kljub temu, da nimajo niti enega podatka, da bi shodi poslabšali epidemiološko sliko v Sloveniji, so se odločili za ta ukrep. Veliko bolj preprosto bo, če ne bodo protestniki na cestah in jim tako kvarili petkovih večerov!
  • Zbiranje na prostem omejeno iz desetih oseb na šest oseb. Ja, to je ta ukrep, ki bo rešil Slovenijo. Zakaj potem niso šli na popolno prepoved zbiranja? Zakaj šest oseb? Kje je razlika med desetimi in šestimi? Glede na to, da so še ta vikend bile dovoljene maše v nekaterih delih Slovenije bi pričakoval podatek o številu okuženih zaradi tega! Pa ga verjetno ne bom doživel!

To so ti ukrepi, ki jih je vlada pripravila svojim državljanom. Ker posledično pomeni, da šest mesecev niso storili ničesar, da bi pripravili državo na razmere. Lažem! Prelet letal smo imeli, ko so se naši vrli desničarji odločili, da končajo stanje epidemije!

Ja, to je ta nova normalnost, ki nas čaka. In Janez se ne bo ustavil zgolj pri tem. Sam stavim, da nas v naslednjih dneh, ko bodo številke rekordne, čaka še več ukrepov in teh ukrepov ta država ne bo preživela. Tudi marsikatero podjetje ne.

NIJZ Koronavirus Priporocila