Včeraj sem zasledil par objav, kjer so opozarjali, da je od danes naprej obvezna uporaba maske v osebnih vozilih v rdečih regijah. Je temu res tako, ali pa gre za še en primer precej čudne komunikacije, ki smo je navajeni zadnje mesece od te vlade.

Vlada se je odločila, da je v statističnih regijah, kjer število na novo okuženih v zadnjih 14 dneh presega 140 na 100 000 prebivalcev uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza obvezna tudi na odprtih javnih krajih oziroma prostorih in v osebnih vozilih.

Ampak. Ta 2.a člen ima še en člen in sicer 2. člen, kjer je zapisano, 1) Ne glede na 2. člen tega odloka se ta odlok ne uporablja za: in potem je v  6. členu tega zapisano: za prevoze z osebnimi vozili, če je v vozilu ena oseba ali več članov istega gospodinjstva.«.

Namesto, da bi dodali k 2. a členu zgolj podatek, da to ne velja za primere, ko je v vozilu ena oseba ali osebe iz istega gospodinjstva, so se odločili raje za komunikacijo, ki znova dokaže, da se tej vladi gre zgolj za to, da smo ljudje zmedeni.

Včeraj, ko so različni ministri in državni sekretarji razlagali nove ukrepe, sem ugotovil, da sekretarka Bregantova, minister Počivalšek in minister Hojs isti ukrep razlagajo po svoje. Očitno se niso niti uskladili med seboj, da bi komunicirali ista navodila, ampak so zgolj dokazali, da vsak po svoje razumejo odloke, ki so jih predpisali.

Torej, če ste v vozilu sami, potem ne potrebujete zaščitne maske. Če so z vami osebe iz istega gospodinjstva, ne potrebujete zaščitne maske. Če pa so z vami drugi ljudje, pa je maska obvezna!

obvezna maska v vozilih 1

 

obvezna maska v vozilih
obvezna maska v vozilih