Danes bo ablast sporočila, če smo bili pridni in bodo sprostili ukrepe, ali pa bodo ostali enaki kot so, ker pač nismo bili pridni. Včeraj sem med poročanjem medijev večkrat zasledil podatek, da omejitev gibanja znotraj policijske ure naj ne bi veljala za člane istega gospodinjstva. Priznam, ne razumem tega …

Danes bo vlada predstavila nove ukrepe v boju s Covid-19. Eden izmed njih naj bi bil tudi spremembe glede policijske ure, ki jo imamo v Sloveniji že preko 180 dni. Ja, Slovence je treba zapirati ponoči v njihove domove, kajti virus nevarno preži zunaj na vsakogar, ki zapusti stanovanje po 22. uri! Razen tiste, ki imajo potrdilo, da gredo iz službe ali pa iz kakšnega drugega razloga, ki je opravičljiv in zapisan v odloku.

To, da je policijska ura zgolj način prikaza mišic vlade je vsakomur jasno. Gre za strah. Pa ne pred virusom, ampak pred ljudstvom. Lastna ablast se boji ljudi in protestov, kajti želja po ablasti je premočna in storili bodo vse, da ne bi ljudje izrazili svoje volje na ulicah. Posledično imamo tudi policijsko uro, ki sicer služi zgolj temu, da imajo policisti kaj dela ponoči – ko bo naslednjič minister Hojs omenjal obremenjenost policistov in vse ostale nebuloze, ki jih je sposoben sproducirati.

Ampak nazaj k članom istega gospodinjstva in pa gibanja znotraj policijske ure. Verjetno gre za napačno komunikacijo, saj si ne predstavljam, da bom lahko hodil naokoli s člani istega gospodinjstva, sam pa ne bom smel?! Mogoče pa bodo končno dovolili, da se ljudje sprehajajo naokoli tudi po 22. uri. Sami. Tudi brez ostalih članov istega gospodinjstva!

Ampak ne, ne bomo se smeli zbirati (ja, protesti so strah te ablasti), lahko pa bomo šli na sprehod s člani istega gospodinjstva. Ali pa sami. No, vsaj upam na to. Ampak glede na to kakšne nebuloze podtikajo v PKPje, me ne bi čudilo, da se lahko sprehajata zgolj dve osebi, ena se pač ne sme, ker bi se lahko izgubila?

Kdorkoli že odloča o teh stvareh, ima bujno domišljijo in definitivno preigra vse možne scenarije, ki se lahko zgodijo. Posledično imamo neumne odloke, ki so namenjeni samim sebi in “j….” državljanov v glavo. Glede na to, da niso nabavili cepiv, ko so imeli možnost, bo tole trajalo še precej časa.

spregovori