Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane

Vlada ne bi odpravila policijske ure, prestavila bi jo na 22. uro / je vlado tako strah svojih državljanov

Policijska ura nima nobenega smisla. Ne deluje. To je jasno vsem. Je zgolj in samo kaprica vlade, ki dokazuje, da jo je strah državljanov. Včeraj smo izvedeli, da vlada še niti pod razno ne bo odpravila policijske ure, ampak jo ima namen prestaviti na 22. uro, ker bomo 28. marca premaknili urne kazalce za eno uro naprej in bo ob 21. uri še dan.

To, da policijske ure ni predlagala strokovna skupina je jasno. To, da se je Hojs odločil za policijsko uro je posledica študije opravljene v Francoski Gvajani.

Vsem je jasno, da policijska ura ne deluje in nima nobene veze z bojem proti Covid-19. Je pa močno orodje v rokah ablasti s katerim nam grozijo in s katerim nam kršijo človekove pravice pod krinko boja proti Covid-19.

Naj mi kdo od ablastnikov pojasni v čem je razlika, če grem ob 21. uri na sprehod, ali pa če grem ob 20. uri? Ni pomembno, kajne? Tudi to, da smo že 141 dni obsojeni na policijsko uro in policija to izkorišča za kaznovanje vseh, ki jo kršijo je postala že praksa.

Vsak dan je bolj jasno, da bomo očitno imeli policijsko uro še dolgo časa. Da se še dolgo časa ne bomo smeli družiti, ali iti na pivo. Predvsem pa, da še dolgo časa ne bomo smeli iti na proteste in izraziti svoje poglede na situacijo, ki je v Sloveniji.

Če se še kdo sprašuje na kakšni poti smo? Pred leti je bila na tej poti Madžarska. Sledila ji je Poljska. Sledi ji tudi Srbija. In tudi Slovenija je na tej poti – na poti, kjer človekove pravice nimajo več prostora in kjer ni več svobode. Ja, to je Slovenija, ki jo je Janševa vlada ustvarila v enem letu.

Lahko ste danes tiho, ampak jutri pridejo tudi po vas …

Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane

  1. Z policijsko uro Janša in njegov notranji minister samo kažeta svoje mišice nad državljani!

Komentarji so zaprti.