Včasih so napake koristne. Ko se v torek zjutraj odpraviš proti smučišču Nassfeld – Mokrine in zgrešiš odcep (ker seveda ne uporabljaš navigacije), moraš kot “pravi moški” najti razlog, da “opravičiš” svoje dejanje. In kako to narediš najlepše? Tako, da se spomniš naslednjega smučišča ob cesti, na kateri si. In v najinem primeru je bil to Katschberg – no, če bi tudi tega zgrešil, sem imel še en “backup” plan – Bad Kleinkirchheim, ampak to je že nekaj drugega.

Ob 8:50 sva prišla na smučišče, obsijano s soncem in popolnoma prazno. “Ratraki” so prejšnji večer odlično opravili svoje delo in sneg na smučišču se je lesketal kot diamantna preproga. Dnevna karta za odraslo osebo stane 38 eurov, smučišče Katschberg pa je od Ljubljane oddaljeno 170km – torej je lahko odlična vikend destinacija za vse željne smučanja..

Temperature na smučišču so bile vse prej kot zimske – na 2200 metrih je bilo dopoldan 8 stopinj, nižje pa tudi 12, kar se je seveda poznalo tudi pri samem snegu, ki se je preko poldneva že začel mehčati in je spreminjal svojo “stanje”. Vendar je bila kljub temu smuka odlična in predvsem sem se do 13:30 “ornk” nasmučal. Naredila sva 30 km, kar se mi zdi precej – glede na to, da smučarske proge niso ekstremno dolge in da je smučišče drugačno kot je v Nassfeldu, kjer sem naredil 50 km v enem dnevu.

Klik na fotografijo za celotno galerijo smučišča Katschberg
katschberg


Preko spletnega portala skiline.cc in s pomočjo številke smučarske kartice, si lahko ogledate prevožene kilometre, število voženj z vlečnico, sedežnico,… Prav tako pa se natančno vidi, koliko časa ste preživeli na snegu!
prevozeni kilometri

Posnetek smučanja s Canon S5 v roki. Ni ravno to, kar sem mislil da bo – bo treba očitno nabaviti Contour kamero za takšne podvige