Tale zapis, sedem dejstev o meni, je nastal že leta 2007. In ko sem ga danes našel, sem ugotovil, da vsa ta dejstva še vedno držijo, oz. da so določene stvari, kljub temu, da sem se sam precej spremenil v tem času, ostale enake. In kot tak mi je bil vreden “re-objave”, oz. reciklaže.

In ko se spomnim, ko sem pred štirimi leti iskal ta dejstva o sebi, to ni bilo tako lahko delo. Ali bi ti, bralec tega zapisa, lahko naštel sedem dejstev o sebi?

 1. kritičnost.. Nikoli v življenju nisem bil zadovoljen s stvarmi, ki so jih počeli drugi, kajti vedno sem verjel, da sem jih sposoben narediti boljše. Zategadelj sem velikokrat rajši sam naredil stvari, ki bi jih morali narediti drugi. Vse skupaj pa se je impliciralo v kritičnost do vsega in vseh.
 2. pretiravanje.. Vsako stvar, ki sem jo odkril, oz. sem se je lotil, me je hitro potegnila vase. In nikoli nisem imel meje, do kam lahko grem. Pretiravanje mi je bilo vedno v užitek in vedno sem se držl pravila Nietzschejevega “Kar me ne ubije, me krepi!
 3. strah pred višino.. Jeap. Priznam. Strah me je višine. Kljub temu, da poskušam prebroditi ta strah, katerega razlog poznam, me včasih popolnoma preseneti in razoroži. In zavedam se, da je strah votel, okrog pa ga ni. Vendar je vseeno včasih močnejši od mene.
 4. smrt.. Kot otrok sem imel vizijo lastne smrti. Pri 27 letih naj bi namreč sredi Zagorja name padlo letalo in jaz bi umrl. Sanje so bile tako žive in tako močne, da sem se oklenil vizije smrti in tako tudi živel svoje življenje. Ko sem se soočil s samim seboj in svojim beganjem pred resničnim življenjem, sem to smrt spremenil v življenje in začel drugačno živeti.
 5. monogamija.. Nisem verjel, da se mi bo kdaj v življenju uspelo ustaliti in živeti življenje samo z eno osebo. Veliko lažje mi je bilo menjati ženske in se prebujati sam v postelji. Monogamijo mi je bila neznana, dokler nisem spoznal svojega manjkajočega koščka, ki me dopolnjuje.
 6. bog.. Nietzsche je rekel Bog je mrtev! Sam sem bil vzgajan v ateističnem duhu, odprt za vse religije, ki bi mi lahko dale smisel življenja. Vendar sem kaj kmalu ugotovil, da mi nobena vera ne more dati smisla življenja, če si le tega ne naredim sam. Tako sem ostal ateist, kljub eksperimentom z raznimi religijami, oz. sektami, ki pa so se v končni fazi prikazale v povsem drugačni luči. Tako se mogoče sliši precej vehemento, ampak dejansko sem sam zase bog, kajti odločam o svojem življenju in mogoče še o kakšnem drugem življenju!
 7. alkohol.. Nikoli v življenju še nisem poskusil alkohola, kar se nekaterim zdi precej nenavadno. Vedno, ko pride do prepira, katero pivo je boljše, Union ali Laško, jaz zatrdim, da je CocaCola zakon! Preprosta odločitev, ki sem jo sklenil kot otrok in ki se je držim še dandanes. Marsikdo me vpraša, če mi je žal, da ne pijem alkohola, pa mu na žlost lahko odgovorim samo to, da ne vem če mi je žal, ker ga pač še nisem poskusil.

7 Responses to Sedem dejstev o meni

 1. smoger pravi:

  ‘smrt.. Kot otrok sem imel vizijo lastne smrti. Pri 27 letih naj bi namreč sredi Zagorja name padlo letalo in jaz bi umrl. Sanje so bile tako žive in tako močne, da sem se oklenil vizije smrti in tako tudi živel svoje življenje. Ko sem se soočil s samim seboj in svojim beganjem pred resničnim življenjem, sem to smrt spremenil v življenje in začel drugačno živeti.’ Donnie Darko ;)

 2. Zalb pravi:

  7. Alkoholizem v ožjem krogu?

 3. Slovenec na Tajvanu pravi:

  Had, a si sploh Slovenec? Ker praviš, da ne piješ alkohola :P Jaz ga pijem zelo redko. Tudi glede drugih stvari sva si zelo podobna. Edino, kjer me vodiš, je kritičnost :P Jaz zadnja leta poskušam biti manj kritičen, tudi do sebe in se bolje počutim. Je pa res, da če ti ne bi bil kritičen, ne bi bil tako popularen bloger.

 4. miha pravi:

  Verjetno je prispodoba, da še nisi probal alkohola? Se mi zdi skoraj neverjetno!?

 5. jokeman pravi:

  A tud rumovih bonbonov ali pa pijane neveste še nisi probal? :D

 6. Aktivist pravi:

  Debate o tem, ali je boljše Laško ali Union so (po mojem) popolna zguba časa in kažejo na zaplankanost udeležencev v debati. Obe naši znamki sta si (v oziru vseh drugih piv) neverjetno podobni; preveč, da bi bilo vredno izgubljati čas za prerekanja. Poleg tega njuna kvaliteta ni vrhunska (vseeno sta pa ‘naša’)
  Spoštujem tvoje zavračanje alkohola (čeprav je mogoče tudi to skrajno ravnanje), ampak CocaCola (ameriška korporativna cukr-voda) se zdi verjetno najslabša alternativa (voda iz pipe je zakon:)).

 7. S pravi:

  Sam gledam na življenje kot neko igro, ki ima “začetek” in “konec”, vmes pa kup stranskih poti, vzponov, padcev, pasti, zaklada.
  Razlika med mano in drugim je, da se poskušajo držati ene “direktne/varne” poti, sam pa pravim da je stranska pot lahko tista “taprava”, saj te lahko pripelje do zaklada/prave poti do še višje gore… mal zafilozofiral.
  Skratka, tudi sam sem imel drugačne poglede in tudi kritičnost do določenih situacij in pogledov. Naučil sem se sprejemati drugačno mišljenje vendar ne spremeniti svojega ter vztrajati pri njem.
  Tukaj lahko vidiš da se na dolgi rok obnese, saj dejansko vidiš da je določeno kritičnost bilo upravičeno in da so ostali samo potrebovali čas da jih je pripeljal do istega spoznanja.

  Poleg tega še zraven uporništvo. Pa ne kar tako, nekdo mi je želel vcepiti svoje mišljenje s katerim se nisem strinjal in čas je pokazal da sem že v otroštvu razmišljal pravilno, da sem takšen postal. Prednost tega je, da vidiš vedno rešitve, ko ostali obupajo ali vidijo samo propad; da nisi ovca in narediš kar ti rečejo ter verjameš kar napišejo; da imaš svoje stališče svoje mnenje ki je velikokrat lahko “pravo”, če ne takoj pa s časom; da poveš kaj si misliš in narediš takoj in zdaj, saj pravijo da beseda ni konj, lahko s tem pridobiš in nikoli zgubiš; pozabiš kaj je strah ker te upanje in želja preveč žene naprej, da boš uresničil svoje sanje…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.