Fred Destin je eden izmed vplivnežev v svetu internetov in startupov, ki je imel na Seedcampu v Ljubljani odlično predavanje za vse, ki vstopajo v startup svet, s poudarkom na kaj vse morajo biti previdni v prvih korakih.

Fred Destin ima veliko vlog v življenju: startup mentor, angelski vlagatelj, je del uprave Seedcampa, predvsem pa je poznan kot partner v podjetju Atlas Venture.

Atlas Venture je podjetje, ki se ukvarja v vlaganjem kapitala v začetnih fazah v zanimive projekte iz sveta tehnologije in znanosti. Od leta 1986 so investirali v preko 350 podjetij. Upravljajo z okoli dvemi miljardami dolarjev kapitala.

Njegov odgovor na vprašanje o receptu kako uspeti v startup svetu, ki btw ne obstaja, je zelo preprosto:

If you follow all my advice and that of others, and do everything by the book, you probably will fail. (vir)

Spodnja prezentacija je precej dober uvid v to, na kaj mora biti startup pozoren, ko dela prve korake. Ker pa je vsak startup unikaten, pa je spodnje lahko samo kot izhodišče, da se ne zgodijo napake, ki so sicer ponavadi povsem primerne in se na njih največ naučimo.

Spodnja prezentacija je narejena z online orodjem Prezi.

Startup Lifecycle, by Fred Destin – An in-depth look at what it takes to start, launch and grow a startup, borrowing from current best practice in the filed and Lean principles