Fred Destin – Atlas Venture in prezentacija Startup Lifecycle

Fred Destin je eden izmed vplivnežev v svetu internetov in startupov, ki je imel na Seedcampu v Ljubljani odlično predavanje za vse, ki vstopajo v startup svet, s poudarkom na kaj vse morajo biti previdni v prvih korakih.

Fred Destin ima veliko vlog v življenju: startup mentor, angelski vlagatelj, je del uprave Seedcampa, predvsem pa je poznan kot partner v podjetju Atlas Venture.

Atlas Venture je podjetje, ki se ukvarja v vlaganjem kapitala v začetnih fazah v zanimive projekte iz sveta tehnologije in znanosti. Od leta 1986 so investirali v preko 350 podjetij. Upravljajo z okoli dvemi miljardami dolarjev kapitala.

Njegov odgovor na vprašanje o receptu kako uspeti v startup svetu, ki btw ne obstaja, je zelo preprosto:

If you follow all my advice and that of others, and do everything by the book, you probably will fail. (vir)

Spodnja prezentacija je precej dober uvid v to, na kaj mora biti startup pozoren, ko dela prve korake. Ker pa je vsak startup unikaten, pa je spodnje lahko samo kot izhodišče, da se ne zgodijo napake, ki so sicer ponavadi povsem primerne in se na njih največ naučimo.

Spodnja prezentacija je narejena z online orodjem Prezi.

Startup Lifecycle, by Fred Destin – An in-depth look at what it takes to start, launch and grow a startup, borrowing from current best practice in the filed and Lean principles

  1. Tisti citat je odličen in zelo resničen. Ko začneš, bo redko kdaj kaj, tako kot v knjigi piše. Ponavadi okoliščine poskrbijo za presenečenja. Zato se je vedno dobro držati principa: počasi in s pravilnimi koraki napreduj in se prilagajaj okoliščinam in če se le da, si poišči pomoč.

    Prezentacija Startup Lifecycle, pa je v bistvu, če jo pogledamo v celoti nekakšen recept do uspeha podjetij.

    Odlična prezentacija in zelo koristna objava.

    1. jeap, tocno to je hotel fred povedati.. namrec da ni neke popolne formule za uspeh.. vcasih je treba parkrat “pasti” na dno, da odkrijes, kaj je najboljse..

Komentarji so zaprti.