V svetu, ko novice potujejo hitreje kot misli, mi je bila ta novica zelo všečna. Namreč kot so se razpisali že ostali “rumeni” mediji, je “kiber kriminalcu” z imenom iLCreation uspelo to kar nisem nikoli verjel da lahko nekomu uspe. Namreč prijavil je copyright claim in uspel da je Youtube za nekaj trenutkov (dobesedno) odstranil videoposnetke glasbenikov kot so Justin Bieber, Lady Gaga, Rihanna.

In kako mu je to uspelo? Zelo preprosto. Namreč YouTube deluje tako, da ko dobijo prijavo najprej odstranijo (oz. skrijejo) vsebino in potem rešujejo vse skupaj naprej. In očitno so v tem primeru, kajti video Justin Bieber – Baby ft. Ludacris ima preko 600.000.000 ogledov, vse skupaj rešili zelo hitro.

Vendar bolj kot fascinacija nad tem, sem fasciniran nad komentarji Twitter uporabnikov:

  • ilcreation, you better watch out. You made the biggest mistake in your life. You’ve got 200 million people all around the world against you.
  • Dear iLCreation, all you are is mean and a liar and pathetic and alone in life and mean and mean and MEAN.
  • LCreation i seriously wanna high-five your face right now with a block of cement.
  • 18 Million Hooligans + 50 Million Monsters + 40 Million Beliebers VS. iLCreation? Woah, this is gonna be the start of world war 3!
  • First I thought Selena is the most hated person on earth but there’s a new one, iLCreation.

No, da pomirim ljudi, Bieber je nazaj in vse skupaj spet deluje. Vojna se ne bo začela. Pa tako lepo je kazalo – ne slednje, ampak vse tisto prej!