Hrvatska ulica slavnih – Croatian walk of fame

Na Dunaju imajo Music Mile Vienna – Vienna Walk of Fame, v ZDA imajo Hollywood Walk of Fame, v Opatiji imajo Croatian walk of fame. Na njej so v zvezde vklesana imena kot so Janica Kostelić, Krešimir Ćosić, Goran Ivanišević, Blanka Vlašić, Mate Parlov, Miroslav Krleža, Rade Šerbedžija, Nikola Tesla, Ruđer Bošković, Oliver Dragojević, Dražen Petrović, Boris Dvornik, Ivo Robić….

Zakaj ulice slavnih nimamo v Sloveniji? Recimo v Ljubljani od Prešernovega trga proti Magistratu? In tudi slavnih ljudi imamo precej, kateri bi bili lahko ovekovečeni v zvezdah – Rok Petrovič, Bojan Križaj, Mateja Svet, Jure Franko, France Prešeren, Franc Bevk,.. Veste kam pes taco moli, kajne?

Zakaj ne bi dali turistom možnost, da vidijo, da ima Slovenija znane ljudi, oz. ljudi, ki so dali poseben doprinos naši državi! In Zoran Jankovič bi lahko naredil takšen korak za vse nas, kajne?

Se strinjate z idejo da Slovenija potrebuje ulico slavnih? In ne, na njej ne bo Jan Plestenjak, Turbo Angels in podobnih!

Klik na fotografijo za celotno galerijo Hollywood Walk of Fame
hollywood walk of fame

Klik na fotografijo za ostale fotografije Music Mile Vienna – Vienna Walk of Fame
vienna walk of fame

  1. Bojim se, da Slovenija ni zrela za take podvige. Glede na to, kako “slavni” so bili vsi v Big Brother slavnih, je vprašanje, kaj bi se zgodilo. Tako ne verjemem, da omenjeni in še bolj obskurni “slavni” ne bi kmalu dominirali druščine.

Komentarji so zaprti.