Na spletnem mestu – Država za razvoj Slovenije, si lahko ogledate precej zanimive podatke, kako je naša preljuba vlada delila denar – 1,63 milijarde eurov. Oz. na samem spletnem mestu so zapisali:

Slovenska vlada oziroma država kot celota je v času finančne in gospodarske krize zelo aktivno skrbela za čimprejšnje izboljšanje stanja tako z vodenjem ustrezne socialne politike, s katero je ohranjala prvine socialne države, kot tudi s precejšnjimi vlaganji v gospodarstvo in razvoj…

S pričujočo spletno stranjo državljanom na enem mestu predstavljamo, koliko je država med letoma 2009 in 2011 vložila v razvoj in napredek slovenskega gospodarstva…

Slogan »Država za razvoj Slovenije«, ki spremlja to stran, preprosto in razumljivo povzema glavno sporočilo, to je, da je država v tem kriznem času preko omenjenih institucij vložila veliko sredstev za ohranitev in razvoj slovenskega gospodarstva.

In podatki so resnično zanimivi. Poglej si par primerov, zelo uspešnih domačih podjetij, ki so dobila precej velike subvencije:

 • Pipistrel, ki se ima namen seliti v tujino je dobil 2.918.369,62 eurov!

 • NLB, ki vedno potrebuje svež kapital, je dobila 245.283.207,45 eurov!

 • Bisol, uspešno mlado podjetje 1.257.591,00 eurov

A bi lahko tudi jaz dobil kakšen razvojni milijonček od države, ki je očitno zelo radodarna do nekaterih izbrancev??

5 Responses to Država za razvoj Slovenije – kam je šlo 1,63 milijarde eurov?

 1. zero pravi:

  Za bruhat, sploh ko vidim cel kup zasebnih firm za katere točno vem kaj počnejo. Sem proti vsem subvencijam, pa naj gre za kmetijske ali pa tehnološke ker so zgolj potuha za izigravanje sistema. Kdor potrebuje denar, ga dobi na banki ali pa v obliki dokapitalizacije.

 2. Abaddon pravi:

  Ja, takole se deli naše pare. Je potem čudno, da ljudje svojo ustvarjalnost in energijo dajejo v čimbolj inventivno izogibanje davkom, če vidijo, da se na drugi strani denar tala ljudem, ki ga ne potrebujejo? Bisol in Pipistrel sta uspešni podjetji, zakaj potem rabita subvencije? NLB je pa tk… bom tko reku, pazim, da nimam na računu več kot 100 tisoč :)

 3. Anonimno pravi:

  E, vidi vidi, kdo se oglaša! UPS, avtor tega bloga ni več zaposlen v omenjenem podjetju!

 4. Farsa pravi:

  Visoki davki in subvencije za prijatelje. Nič čudnega, da se nas tujci izogibajo kot hudič križa.
  Sortiraj po razvojnih spodbudah, pa boš našel cvetke kot so:
  ZootFly, lani 860.000 prihodka od prodaje, 2.270.000 evrov spodbude za razvojne projekte
  4G Neuron, lani 550.000 prihodka od prodaje, 2.180.000 evrov spodbude za razvojne projekte
  Thyia, lani 370.000 prihodka od prodaje, 1.000.000 evrov spodbude za razvojne projekte

 5. Dizajnmaker pravi:

  Take teme me pa prav razjezijo.Naša država zapravlja denar vsepovsod in vsepovprek za svoje nepremišljene načrte.Delavci pa za kruh nimajo, sociala je na nuli, vse ostalo je pa itq na poti v razpad.Potrebna bi bila revolucija :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.