Na spletnem mestu – Država za razvoj Slovenije, si lahko ogledate precej zanimive podatke, kako je naša preljuba vlada delila denar – 1,63 milijarde eurov. Oz. na samem spletnem mestu so zapisali:

Slovenska vlada oziroma država kot celota je v času finančne in gospodarske krize zelo aktivno skrbela za čimprejšnje izboljšanje stanja tako z vodenjem ustrezne socialne politike, s katero je ohranjala prvine socialne države, kot tudi s precejšnjimi vlaganji v gospodarstvo in razvoj…

S pričujočo spletno stranjo državljanom na enem mestu predstavljamo, koliko je država med letoma 2009 in 2011 vložila v razvoj in napredek slovenskega gospodarstva…

Slogan »Država za razvoj Slovenije«, ki spremlja to stran, preprosto in razumljivo povzema glavno sporočilo, to je, da je država v tem kriznem času preko omenjenih institucij vložila veliko sredstev za ohranitev in razvoj slovenskega gospodarstva.

In podatki so resnično zanimivi. Poglej si par primerov, zelo uspešnih domačih podjetij, ki so dobila precej velike subvencije:

  • Pipistrel, ki se ima namen seliti v tujino je dobil 2.918.369,62 eurov!

  • NLB, ki vedno potrebuje svež kapital, je dobila 245.283.207,45 eurov!

  • Bisol, uspešno mlado podjetje 1.257.591,00 eurov

A bi lahko tudi jaz dobil kakšen razvojni milijonček od države, ki je očitno zelo radodarna do nekaterih izbrancev??