Supervizor in pregled nekaterih podjetij

Kot je verjetno večini bralcev bloga jasno, sem bil do lanskega leta zaposlen v Ultri – tisti famozni Ultri, zaradi katere bi država kmalu bankrotirala, oz. bi bankrotirala NLB, ker je podjetju dala posojila. Sedaj je minilo že nekaj časa od tistih dogodkov, stvari so se spremenile, jaz sem zamenjal službo, prav tako pa smo dobili orodje Supervizor, kjer si lahko pogledamo koliko denarja so podjetja dobila od države in iz katerih resorjev so bili prejemki. Številke so definitivno zanimive, sploh v nekaterih primerih.

Da ne bo pomote! Ničesar ne insinuiram, zgolj stvari, ki so javno vidne prikazujem. In seveda moram začeti s podjetjem

 • Ultra

ULTRA, d.o.o., Zagorje ob Savi
Seznam organov (skupen znesek plačil: 1.251.700,53€)

 • Pipistrel

PIPISTREL d.o.o. Ajdovščina
Seznam organov (skupen znesek plačil: 3.688.056,73€)

 • Bisol

BISOL, d.o.o.
Seznam organov (skupen znesek plačil: 1.560.788,08€)

 • Seaway

SEAWAY GROUP d.o.o.
Seznam organov (skupen znesek plačil: 5.398.481,51€)

Bodi dovolj, podatki so javno dostopni na http://supervizor.kpk-rs.si/ in vsak si lahko pogleda številke, ki so jih dobila podjetja od države.

Mogoče samo še za boljši občutek, podjetje ki je krepko v riti, ampak to je že druga zgodba!

 • Slovenske železnice

SŽ, d.o.o.
Seznam organov (skupen znesek plačil: 1.447.472.330,03€)

 1. Lepo si to napisal. “Pozabil” si dopisat, da posli med Mobitelom, Telekomom in ostalimi državnimi podjetji, v katerih je ljudi nastavljal prav Golobič, v Supervizorju niso zajeti.

  1. tudi za ostala podjetja nimam teh podatkov.. tukaj so podatki o “donacijah” drzave.. ceprav, ce pogledam ultro in mestno obcino ljubljana je to verjetno urbana?

  1. ali ni? no, v bistvu se gre lahko zraven preverjati se vsa povezana podjetja, v katerih imajo lastniki deleze in bodo stevilke se bolj zanimive.. priporocam pregled podjetja bisol :)

 2. Pri očitkih Ultri ni šlo toliko o tem, kaj je dobila od države, ampak kako so se sklepali posli. Predvsem že omenjeni Mobitel pa še kakšen se bi našel.

  Definitivno Pipistrelu, Bisolu pa še komu ne bi smelo biti ravno v čast, da toliko denarja dobijo od države, čeprav tukaj pogrešam kolikšen delež je to v celotnih prihodkih.

  Kar se mene tiče je pri Ultri bil najbolj sporen podatek, da večino zasluži v tujini, se pravi ni pripeta na slovenske (para)državne jasli. Zadnja konsolidirana bilanca je kazala da je 80% iz slovenije. Potem pa se je spremenilo, ampak predvsem zato, ker so šla plačila preko lastnih tujih podjetij.

  Vsako podjetje, ki večino zasluži od (para)države ni normalno podjetje ampak politično odvisno. To ne pomeni da dela slabo. Pomeni pa, da ni nujno, da je res dobro.

 3. Jao
  Tale supervisor je super sranje
  JAPTI ni posel z državo. Je lahko n različnih virov sredstev. Na Japtijeve razpise se lahko prijavi kdorkoli, če le ustreza kriterijem in načeloma jih kar dosti dobi nekaj sredstev.
  Pa še kup takšnih je.

Komentarji so zaprti.