25.11. sem na Twitterju objavil poziv za izpolnitev Twitter volilne ankete na naslovu – http://twtpoll.com/cmqwk3. In v tem času dobil izredno veliko glasov – 1685 jih je oddalo glas za eno izmed strank, ki jih bo mogoče v nedeljo voliti. Vsa zadeva je bila zame preprosta – odpreš anketo na Twtpollu, plačaš 7$, ker se zavedaš da bo sodelovalo več kot je v zastonjski verziji uporabnikov. In namesto da bi se ukvarjal s tehnikalijami, za katere skrbi Twtpoll, poskrbiš, da se glas o anketi razširi na Twitterju in ostalih družbenih omrežjih – kar se je – bilo je 86 “retvitov”, 138 “lajkov”, trije so g+ in 10 Linkedin shareov.

Včeraj so v oddaji 24ur objavili rezultate te ankete, ogled prispevka si lahko ogledate na Stranke desnice med ‘twitteraši’ skoraj nimajo podpore. Rezultati so sledeči:

Stranka Št. glasov
Stranka za trajnostni razvoj Slovenije – TRS 251
Lista Zorana Jankovića – Pozitivna Slovenija 244
Državljanska lista Gregorja Viranta 242
ZARES – socialno liberalni 240
SD – Socialni demokrati 239
Slovenska demokratska stranka – SDS 104
LDS Liberalna demokracija Slovenije 28
SSN Stranka slovenskega naroda 21
SLS Radovana Žerjava – Slovenska ljudska stranka 19
Nova Slovenija – Krščanska ljudska stranka 18
SMS ZELENI 15
Slovenska nacionalna stranka – SNS 9
DeSUS – Demokratična stranka upokojencev Slovenije 6
Gibanje za Slovenijo 3
Stranka enakih možnosti Slovenije (SEM-Si) 3
Demokratična stranka dela – DSD 2
Zeleni Slovenije 2

Vendar, ko sedaj berem komentarje na 24ur v spodnjem slogu, se mi zastavlja preprosto vprašanje – kaj hudiča mi je bilo tega sploh treba! Itak bi lahko pričakoval, da se bo to zgodilo, oz. da ne bodo vsi zadovoljni:

 • Se strinjam, zelo beden prispevek, tega se zavedajo tudi vsi levičarji. Vsak bedak v Sloveniji že ve, da je had tipičen levičar, ki ga tudi spremljajo več ali manj levičarji, ki so izpolnjevali anketo.
 • Kako beden prispevek. Kaj se dogaja pa na fbju? Kot da je to pomenbno. Vse najdete, samo da bi nekako vrgli dobro luč na rdeče, kajne 24ur?

Na srečo nisem jaz delal ankete, ampak je za to poskrbel ponudnik Twtpoll in obljubim, resnično obljubim, da bom drugič vse uporabnike Twitterja obvestil s priporočeno pošto o tem, da poteka volilna anketa na Twitterju, da se ne bo kdo počutil izobčenega, oz. da ne bo imel občutka da preferiram katero od strani!

Rezultati ankete so pač takšni kot so in mogoče bi bil čas, da se začnejo tiste stranke, z manj glasovi v tej anketi zavedati, da očitno na spletu ne delujejo pravilno, oz. da jim na spletu marsikaj manjka. Ampak volilno telo, ki je na spletu, verjetno ne bo niti šlo na volitve, da bi oddalo svoj glas!

4 Responses to Rezultati – Twitter volilna anketa – koga boste volili v nedeljo, 4. decembra 2011?

 1. Abaddon pravi:

  Vzorec je večji kot pri vseh javnomnenjskih raziskavah do sedaj :) Je pa res, da je najbrž malo neuravnotežen :)
  Ampak vseeno, tudi če so sami levičarji glasovali. TRS? Druge javnomnenjske jih ne dajejo niti blizu parlamenta tukaj pa zmaga pred vsemi na levici. Vseeno zanimivo.

  Osebno bi pa javnomnenjske raziskave PREPOVEDAL, ker oblikujejo volilni izid. Veliko ljudi zaradi njih ne da glasu tistim, ki bi ga sicer dali, ker raziskave pokažejo, da ne bodo prišli v parlament in potem se odločijo za stranko najbližjo vrhu na njihovem polu. Potem se pa čudimo, da so vedno isti pri koritu. Rezultat bi bil brez raziskav drugačen, služijo pa samo medijem in največjim strankam, ljudem pa definitivno ne!

 2. smoger pravi:

  Naključno vzorčenje, velikost vzorca = 5% vseh volilnih upravičencev…in to je to. Če se mene vpraša, bi prepovedal voliti mlajšim od 22 let in starejšim od 55 let.

  A je blo kaj podvojenih ip naslovov?

 3. smoger pravi:

  V tvoji anketi izstopa nekaj druzga…kar si pozabil omeniti:
  ”Vseeno mi, ker pakiram kufre!” 14% = 239 glasov

 4. Slovenec na Tajvanu pravi:

  Had, ne sekiraj se. Znano je, da se na tisti spletni strani zbirajo slovenski “rednecki” in njihovi potomci. Inteligenten komentar med tistimi povečini nagnusnimi umotvori je tako verjeten kot tvit z 141. znaki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.