Odkar uporabljam iPhone 4S je fotoaparat zelo redko moj spremljevalec na sprehodih. iPhone povsem zadosti potrebam, ki jih imam glede kvalitete fotografij za objavo na spletu, oz. za deljenje preko aplikacije Instagram, katere totalen navdušenec sem (ja, totalno so mi všeč filtri in tilt-shift).

Na sejmu MWC v Barceloni je Nokia predstavila telefon z 41MP (sicer resnično ne vem, zakaj bi kaj takšnega uporabljal?) in se mi zastavlja resno vprašanje – ali bodo telefoni izpodrinili fotoaparate? Namreč če sem pred parimi leti videl množice ljudi, ki so kupovale in skakale okoli z DSLR-ji, je sedaj obratno – ljudje fotografirajo z iPadi, Tabi in vsem podobnim. No ja, če nič drugega, je smešno za pogledati ljudi ki fotkajo za iPadi!?!

Včerajšnji sprehod po bolšjem trgu in po Ljubljani preko iPhone fotografij in Instagrama izgleda nekako takole:

6 Responses to Instagram – bolšji trg in sprehod po Ljubljani

 1. coprnca says:

  spet jst z enim vprašanjem. imam občutek, da mi Instagram na iPhonu poslabša kvaliteto slik. a imam slučajno kje kaj narobe naštimano ali se mi samo zdi? tenkju.

  • had says:

   ne zdi se ti, dejansko vsak filter pobere malo kvalitete (sploh se pozna pri tistih bolj v temi slikanih) in tudi verjetno imajo kompresijo – fotka na iphonu je velika 2mega, po risajzu in obdelavi pa je pod 100k :)

   ce je super svetloba se toll ne opazi to :)

 2. Nejc says:

  Point and shoot kamere so vsekakor vedno manj popularne, jasno pa, da SLRjev ne bo nič izpodrinilo razen .. novi SLRji.

  Štos pa je v tem, da imaš iPhone vedno s seboj in kot pravi tisti stavek: Najboljši fotič je tisti, ki ga imaš pri sebi.

 3. podplat says:

  BOLŠJI jpremakni za eno polje (bolha ker ni boljha). ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.