Ferrari – Fiorano test track – fotografije

V kraju Maranello ima Ferrari svoje dirkališče / testno progo – Fiorano, ki je dolga malce več kot tri kilometre in na kateri preizkušajo nova vozila, kot tudi bolide F1. Celotno dirkališče je opremljeno s senzoriko, preko katere dobivajo podatke o tem, kako se vozilo obnaša, najvišja hitrost na tem dirkališču je 290 km/h. Rekord proge iz leta 2004, s časom 55.999s, ima Michael Schumacher.

Med ogledom Ferrari muzeja, se je slišalo v bližini rohnenje in ker me je zanimalo, kaj se dogaja, sva se odpeljala par sto metrov do dirkališča Fiorano. Ogled je možen samo preko ograje in kot so povedali “gledalci”, je okoli dirkališče polno “firbcev”, ko Ferrari testira svoje F1 bolide. Jeap, ta del mi je bil bolj všeč kot muzej Ferrarijev. Ampak o tem kasneje!


View 44.534803, 10.858287 in a larger map

    1. jeap.. sem sam tudi cudno gledal, k majo ta novi sprednje spojlerje bele.. ni mi jasno, kaj so to imeli na dirkaliscu :)

  1. hja ko sem pa jaz tam okorog hodil pa niso hoteli nič testirat … grrrrrrrrrr

  2. Had, kolikor mi je znano, z novimi bolidi ne smejo testirati. Ker je čas za teste točno določen.

  3. Pravzaprav so nove bolide testirali ravno za 1. maja, ampak na dirkališču Mugello, ki je od tega oddaljeno okoli 100km.

Komentarji so zaprti.