Vstopnina v Ferrari Museum, ki leži v mestu Maranello stane 13 eurov. Verjetno je to, za vse Ferrari navdušence enak kraj kot za vernike Meka, kamor se je treba enkrat v življenju odpraviti in pogledati v zgodovino te firme in vozila, ki so jih izdelovali na začetku svoje poti. Sam nisem Ferrari navdušenec in posledično, se mi je zdelo razstavljenih 40 vozil v muzeju precej malo, cena pa zelo visoka za to. V bistvu sem imel povsem drugačna pričakovanja od samega muzeja – moja napaka, da si nisem pred tem pogledal, kaj vse se v muzeju skriva.

Pogled na 40 različnih vozil v muzeju je sicer super in priznam, da za nekatere nisem niti vedel da obstajajo, ampak večino sem videl pred bližnjimi lokali, kjer se jih lahko za 50 eurov na krog tudi izposodi. Čez muzej sem prišel v 20 minutah in sem se spraševal, če je res to to?! Pa je bilo. Na srečo sem kasneje v bližini našel dirkališče Fiorano, kjer se je vtis malce popravil.

Ferrari 599XX EVO, Ferrari SA Aperta, Ferrari 360 Barcheta, Ferrari 275 GTB4 – bi bili super za v garažo, ampak o cenah teh vozil raje niti ne razmišljam. To je pač drug svet, ki z mojo realnostjo nima niti enega skupnega imenovalca.