Olimpijske igre v Londonu so v polnem teku. Do sedaj imamo dve medalji – zlato Urške Žolnir in bronasto, ki sta jo včeraj priveslala Luka Špik in Iztok Čop. “Strokovna kavč javnost” bi se morala zavedati, da vsi športniki prvenstveno tekmujejo zase na teh tekmovanjih. šele potem daleč zadaj pride država. Vse izjave, ki jih dajo športniki so pravilne! Kajti ni nepravilnih izjav in edino prav se mi zdi, da so športniki samozavestni pred tekmami! To je njihov svet in ne razumem, zakaj bi morali biti tipični Slovenci, ki stojijo v senci in ko se jim zgodi uspeh, se končno postavijo na sonce!

Točno tega nam manjka! Samozavesti. Pa ne samo v športu, tudi v biznisu in v življenju. Tipičen primer je, da se Slovenci ne znamo prodajati. Imamo odličen produkt, še boljšo ekipo, vse je točno tako, kot mora biti, pa vendar nimam samozavesti, da bi stopili ponosno pred nekoga in mu zapakirali vse skupaj tako, da bi “špricalo od samozavesti” in da bi se začutila ta energija! Ne, pri nas se pričakuje pohlevnost, pri nas se pričakuje, da bomo povprečni – kar se začne že v šoli in nadaljuje skozi življenje. Nikar izstopati, ker to res ni kul in fajn! Ampak nazaj k športu!

Peter Kauzer je v svoji izjavi po tekmi, ko je osvojil 6. mesto!!! odlično povedal to in zadelo žebljico na glavico:

Svojih napovedi ne bi spreminjal. To je sporočilo za vse tiste s kavča. Nisem tako neumen in nesamozavesten, da če sem svetovni prvak, bom rekel, da upam na finale ali kolajno. Treba je ciljati čim višje. Če nimaš visokih ciljev, ne moreš nikoli uspeti. Če tisti s kavča nimajo visokih ciljev za vstati z njega, jim ne morem pomagati.

In da je imel Peter še kako prav, dokazuje komentar uporabnika na enem izmed medijskih spletnih mest, kjer so tudi povzeli njegovo izjavo:

PREVEČ SI SE POVELIČEVAL IN DOBIL KAR TI GRE ,IDIOT…

Verjetno bi si “kavč komentatorji” želeli, da so naši športniki samo tiho in zmagujejo in takrat bi jih rade volje trepljali po ramah in si jih prisvojili. Ko pridejo “slabši dnevi”, ko ni medalj in uspehov, pa pozabimo na njih in takrat se naj športniki rajši skrijejo v luknje in počakajo, da pridejo spet “tapravi” trenutki, ko bodo “kavč komentatorji” spet ponosni na njih.

Samo za “reality check” – na Olimpijskih igrah tekmuje preko 10.000 športnikov. Že to, da je športnik izpolnil normo, je velik uspeh. In na to moramo biti ponosni! Oz. kot sem zapisal že pred začetkom Olimpijskih iger:

Vendar se moramo vsi, ki bomo olimpijske igre spremljali doma in navijali za naše, zavedati nečesa. Športniki bi vsi po vrsti radi zmagovali na vseh tekmah, vendar to preprosto ne gre.

Pričakovanja javnosti in predvsem kritiziranje športnikov, ko niso rezultati najboljši, ne smejo biti del naše folklore. Ravno obratno. Ko športniku ne gre, ga je treba še bolj spodbujati! In treba se je zavedati, da uvrstitev na olimpijske igre ni “mačji kašelj”, oz. da vsi tisti, najbolj glasni “šank komentatorji” ne bodo nikoli v življenju videli olimpijskih iger iz vidika športnika – ker je to za njih pač lažje!

Čestitke vsem našim udeležencem Olimpijskih iger! Jaz sem ponosen na vsakogar!

24 Responses to Peter Kauzer in njegova odlična izjava o samozavesti!

 1. urkosan pravi:

  Podpišem.

 2. markopigac pravi:

  Spomni se, kar je rekel Raso Nesterovic.. Mi se ne zavedamo, cemu vsemu so se ti ljudje morali odreci. Da ga pa nekdo ozmerja, ker jasno pove kam cilja.. brezveze.

 3. Anonimno pravi:

  Odličen Športnik in najlepši fotomodel na hadovem blogu! :)

  • had pravi:

   ce je pa res :)

   pa se po domace sva se lahko pogovarjala :)

   • mateja pravi:

    Ja ja, sej čisto resno tudi sama mislim! :) In tudi jaz bi se z njim po domače pogovarjala :)
    V glavnem, čez 4 leta bomo spet na polno navijali zanj in kavča al pa kjerkol že, spodobi se in pravično je, da enkrat dobi to zlato medaljo!

 4. Peter Kavčer pravi:

  Kauzerja noben ni nič spraševal o kavčerjih. Tako da s tem je začel kar sam, namesto da bi odgovoril na vprašanje o napovedih, ki jih je dajal sam in ne kavčerji.

  Skratka ravno samozavest je tisto, kar Petru močno fali, česar nima. In skušali so mu jo umetno zgradit z nekimi kvazinapovedmi zlata, ampak realnost je točno taka – polom od tretjih vratc dalje, zaradi premalo samozavesti.

  Sicer pa nekaj je jasno, noben resen športnik se ne bi nikdar po porazu spravljal na neke anonimne ljudi. Da tega, da živi on na ramenih davkoplačevalcev niti ne omenjamo.

 5. Nekdo pravi:

  Sedel sem na kavču in spremljal finalno vožnjo v upanju, da mu uspe!!!
  Ob prihodu Petra v cilj mi je bilo hudo, ker se mu ni vse poklopilo. Če hočeš uspeti v taki konkurenci moraš tvegati vse-to je tudi storil.
  Ob začetku njegovega podajanja izjave sem soobčutil njegovo obžalovanje, da se vse ni izšlo, kot bi se lahko, kljub trdemu delu in stalnem odrekanju na drugih področjih. Bilo mi je hudo-želel sem, da bi se mu mnogo let truda poplačalo. Potem je sledila izjava o “kavčarjih”…..tudi sam sem sedel na njem?????

  • had pravi:

   sedel si na kavcu, ampak ga nisi za to krizal, kot se mu je zgodilo.. ni vrgel v kos vse kavcarje :) ker je normalno, da nas vecina gleda doma na kavcu :)

   in tudi tvoj komentar potrjuje to :)

  • Jack pravi:

   Kako lahko podaš tako debilno izjavo? In kaj si pol, začel jokat? Mislim, nič čudnega da smo tam kjer smo….

   • varevr pravi:

    sej ko nekomu napišeš da je podal debilno izjavo, in da nekaj provociraš z jokanjem – pa res ni čudno da smo tam kjer smo ;)

 6. superfly pravi:

  Ravno odzivi na njegovo izjavo so dokaz, kako zelo je z njo zadel. So dokaz, da so kritike pod članki nerelevantne in kako je večina “komentatorjev” niti ni razumela in jo vzela za kritiko vsem kavčarjem počez.

 7. varevr pravi:

  To o kavč komentatorjih je en posplošen stereotip in je zavajujoč in totalno mem usekan. Večkrat uporabljen izgovor, ko nekdo ne more prenest kritike. Javnost je kruta v takih primerih v vseh državah. Nekdo k v lokalni javnosti ustvari visoko mnenje o sebi, tud ne more pričakovat od javnosti da ima o njem visoka pričakovanja. To se je dogajalo vedno in povsod, in ne mi o eni slovenski nevoščljivosti pa kavč komentatorjih. To je samo izgovor in samobramba pred kritiko. To je enako kot raja na ulici ali pa v vaški gostilnici za šankom, ki je iz življenja diplomirala in misli da bi vodila vlado bolj kot Janez Janša ali Borut Pahor. To ni samo pri nas, to je povsod, zastava ne določa vzorca obnašanja za celotno prebivalstvo. Če nebi blo kavč komentatorjev, vi sploh nebi gledal olimpijskih. Njegovga nastopa pa nism gledal na kavču doma, niti ga nisem gledal nasploh, ampak mu privoščim vse najboljše. Pa še to bom dodal, ravno pogosta sposobnost oziroma odlika najboljših športnikov, atletov je, da iz kritike potegnejo pozitivne stvari in jih utišajo na “igrišču”, ne pa v izgovorih.

  • varevr pravi:

   se popravljam, nekdo k sam v javnosti ustvari visoko mnenje o sebi, tud MORA pričakovat od javnosti, da ima o njem visoka pričakovanja

 8. Dixi pravi:

  Peter Kauzer je šampion, je svetovni in evropski prvak v svoji disciplini. Če smo pošteni je glede na majhno odmevnost njegovega športa bil deležen maksimalne medijske podpore. Petra Kavzerja v Sloveniji pozna skoraj vsak, medtem ko olimpijskega prvaka Molmentija v Italiji pozna malo kdo.
  Glede njegovega nastopa na OI. Super polfinale in ponesrečen nastop v polfinalu. Se zgodi, to je šport, za kajkaše je pač problem, da je ta tekma enkrat na štiri leta. Glede njegove izjave po tekmi, je pa povsem neprimerna. Vzamem mu v zakup, da je imel vročo glavo, ampak pričakujem, da se za to izjavo opraviči navijačem. Ker Peter Kavzer ni Anže Kopitar, Goran Dragič, Samir Handanovič…in ostali športniki, ki si denar služijo brez pomoči države. Peter Kavzer je zaposlen v SV ( ki jo financirajo tudi davkoplačvalci – kavčerji ), njegove sezone sofinancira OKS ( ki se delno tudi financira od države ) . Kavčerji po moje spijejo tudi kakšen Red Bull.
  Zato Had torej, sploh se ne morem strinjati s tvojim naslovom o odlični izjavi o samozavesti. Izjava je amaterska in pod vsakim nivojem. Pa ne vem no, ali je Kavzer res bral vse komentarje in forume po netu ali kaj ???? Pa saj tisto ja ni prebavljivo nikoli in nikdar.

 9. marin pravi:

  Imel sem cast bit v Petrovi druzbi nekaj ur in mi je bil ze takoj vsec. Je zelo prijeten fant in niti malo se mi ni zdel prepotenten. Imel je vso podlago, zato, da je javno ponavljal, da ga zanima samo zlata medalja.
  Sam se recimo ne bi odlocil za taksne napovedi, ker ne vidim kaj lahko pridobis z njimi. Lahko si malo vecji frajer, ce jo res osvojis, ampak si pa das tudi veliko breme na pleca, ki po mojem tega ne odtehta. Kakor sem slisal, sta bila tudi Cop in Spio takega mnenja.
  Ne pravim, da Peter ni samozavesten, ampak morem se srecat zares samozavestnega cloveka, ki bi mu bilo mar za neutemeljene komentarje nepoznavalcev in ljudi, ki nimajo nanj vpliva. Ce si samozavesten se zavedas svojih sposobnosti in se enostavno pozvizgas na tiste, ki pametujejo.
  Mislim, da je zgornja izjava lep primer obrambnega mehanizma, popolnoma razumljivo, ker zal ni dosegel cilja. Ocitno ga je javno napovedovanje mucilo, ker ce ga ne bi, potem dvomim, da bi se tako odzval.

 10. bojan pravi:

  zame je faca zato ker večina slovencev hodi zato na tekme, da šimfa ne pa zato da spodbuja in tale kavč je najboljša prispodoba zadnjih let….kavč in daljinec in folku zraven prihaja….ko boste pa začel športnike spodbujat v slabem in dobrem potem ne bo noben več omenjal kavča tko pa Pero jst sm s tabo!!!! ha ha ha, si me pa nasmejal s to izjavo u iber!!!!

 11. jasna pravi:

  Izvaja Petra Kauzerja – popolnoma neprimerna. Kaže na lažno samozavest ali precej zmedeno psiho. Vsak normalen športnik se zaveda, da je uspeh odvisen od mnogih faktorjev, tudi sreče… In javno napovedovat zlato je bolano. Treba je razlikovat med “želeti si potihem” in biti nadut narcisoidek… Sigurno si je tudi Urška potihem želela zlata, najbrž si ga vsak športnik na OI, ker tu je vse mogoče. Naš Peter pa namesto da bi se psihično pripravljal in koncentriral na tekmo raje govori bedarije. Poleg tega je žaljiv. Da nimamo visokih ciljev vstati iz kavča. Mislim, da se v osebno življenje ljudi ne rabi vmešavat in da je odločitev posameznika, s čim se ukvarja v prostem času in šport ni za vsakega “visok cilj”, ostalo pa ničvredno. A je kdo slišal Phelpsa kdaj napovedat zlato, čeprav ga je mel tako rekoč že okrog vratu ? Avtor bloga očitno zelo ceni vrednote ki k nam curljajo preko Atantika… Slovenci nismo taki in prav je tako.

  • had pravi:

   draga Jasna.. ocitno si zelo dober psihoanalitik, da si prisla do taksnih zakljuckov..

   ampak se bom obregnil samo ob eno stvar – Slovenci nismo taki in prav je tako. da, Jasna, Slovenci smo “becki konjusari”, ki stojimo v senci in se klanjamo ostalim. Slovenci ne izstopamo, ker to ni v nasi naravi. Slovenci smo povprecni in ce kdo izstopa, ga je treba v kali zatrteti.

   in ravno zaradi taksnega stereotipa, smo Slovenci tam kjer smo.. in ne, nisem ponosen, da nekdo napise nekaj taksnega, kot si ti zgoraj zapisala!

   Peter se je odlocil za svoj nacin in edino prav je tako! ob zmagi bi ga vsi trepljali po rami in bi bil od vseh, ob porazu ostane sam s seboj!

 12. jasna pravi:

  Avtor,

  čeprav se zavedam, da je število odličij na OI za vsako državo zelo pomembno in predstavlja velik prestiž, pa jaz ne bi bla ponosna Petra in ga hvalila, tudi če bi uspel. Mislim, da čeprav bi nas zgledno zastopal glede na rezultat, nas s svojo mentaliteto ne bi nikoli in to je prav tako pomembno kot sam rezultat. In to je tudi razlog, zakaj ga večina ljudi več ne podpira!

  Glede vrednot se pač ne strinjama in to je res tako področje kjer ni kaj dosti naredit. Meni so naše vrednote všeč, pa čeprav zaradi njih da nismo tak uspešni v poslovnem smislu, ker tega pač ne cenim tako zelo. Ti pa si očitno zelo želiš uspet in mislim, da če si sposoben, so ti vsa vrata odprta…

  Resda nisem psihoanalitik, bom pa kamlu po specializaciji psihiatrinja, mogoče pa pride kdaj tud psihoanaliza na vrsto, razen če bom imela že dovolj sedenja za knjigami…

 13. enheretik pravi:

  Bravo, Peter.
  Tudi sam sem kavčar. Sem pa vsesel, da nekdo nese v mojem (slovenskem) imenu svojo rit v London namesto jaz svojo.
  Hvala.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.