Za vse ki iščete navodila za podpis za svobodno uporabo konoplje – http://sksk.si/article.php/Predlog_zakona_o_konoplji

Civilna iniciativa, ki se je zbrala okoli spletnega mesta ZAkonopljo.si potrebuje 5000 overjenih podpisov, da spravijo predlagani zakon v obravnavo. Zakaj so se odločili za to potezo:

  • ker je čas, da zakonodajo uskladimo z mednarodnimi konvencijami ter slovensko ustavo in ker je povsem jasno, da konoplja ne sodi na seznam strupenih, temveč na seznam zdravilnih rastlin
  • ker bi tako naredili ogromen korak v boju proti nezakoniti trgovini z drogami in na ta način občutno razbremenili policijo ter ji omogočili, da se posveti bolj objektivnim problemom
  • ker je proračun države negotov in verjamemo, da je obdavčitev in izrčpanje črnega (še edinega likvidnega!) trga bolj na mestu kot bodisi dvig DDV-ja bodisi slabljenje javnega zdravstva in šolstva.

Predlog zakona si lahko preberete na naslovu – http://zakon.zakonopljo.si/ (87 strani!). Pobudniki so ustanovili svojo Facebook skupino – Za svobodno uporabo konoplje, prav tako lahko preko spletnega mesta in Facebook aplikacije posodite svoje obraz za kampanjo, oz. si lahko direktno dolpotegnete obrazec in ga izpolnite in odnesete na vašo upravno enoto!

Prav tako lahko oddate svoj podpis preko  spletnega mesta – Podpora volivca zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma, pobudi za spremembo ustave, pobudi za vložitev predloga zakona – začni postopek, Vstop, PZ: “538”, VLOŽITEV PREDLOGA ZAKONA: “o konoplji”, Kraj, Datum. (hvala @dcerar)

p.s.: seveda pa lahko tudi delite to informacijo s svojimi prijatelji!