Komisija za preprečevanje korupcije je izdala Zaključno poročilo nadzora nad premoženjskim stanjem predsednikov parlamentarnih strank, ki so hkrati funkcionarji in zavezanci na tem področju (vir), ki je precej zanimivo za oba “prvaka” strank – Janez Janša in Zoran Jankovič sta precej v čudni situaciji in jutri bo zanimiv dan. Ali bosta podala svoji odstopni izjavi in pokazala, da Komisija za preprečevanje korupcije res nekaj velja ali pa se bosta izgovorila, kot smo to že navajeni?

Če sklepam po pogovoru Janeza Janše v oddaji Odmevi z Rosvito Pesek, potem je odgovor preprost. Namreč JJ je že začel omenjati besedne zveze kot so – likvidacija s strani Roka Praprotnika, ki je dobil to mesto zaradi pisanja proti njemu v Dnevniku, omenjati je začel Depalo vas in vse skupaj preusmeril na zapuščino in svojega brata, ki pa ni zavezanec po protikorupcijskem zakonu. In ja, veliko biznisa je naredil Rajko. Mogoče bi bil čas, da se raziščejo posli, ki jih je ta ablast imela s podjetjem IMOS in so v prejšnjem mandatu bile vredne skoraj 70 mio eurov? Ni ravno zanemarljiva številka, torej se tudi razume zakaj je IMOS odkupil parcelo Janeza Janše za 10-kratno vrednost!

Jutri bo nov dan, danes so dovoljene sanje. Jutri se bo začela protiofenziva in v javnost bodo prišle druge zanimive informacije, ki bodo poskušale sanirati škodo, ki je danes nastala pri obeh. Glede na to, da je dejstvo, da nekdo zelo dobro obvlada ta “krizni PR”, bo jutri zanimiv dan. Ampak čez tri dni ne bo nihče več govoril o tem.

In ja, ne bo se ponovila zgodba Gregorja Golobiča, ki ga je precej manjša stvar in seveda medijski linč, ki je bil v tistem času zelo dobro usmerjen izbrisala iz političnega parketa. Dvomim, da bi bili novinarji sposobni tega v tem času – preveč so odvisni od “budgetov”, ki jih med drugim upravljajo ljudje blizu enega, ali drugega “osmoljenca”!

p.s.: “pobiram stave” – v kolikem času bo ukinjena KPK? Jaz ji dam mesec dni?!

Klik na fotografijo za celoten dokument – Zaključni poročilo
kpk