McDonalds svinjarija – ali je to sedaj njihova vsakdanjost?

Nisem pogost obiskovalec McDonaldsa. V bistvu vanj zaidem vsake “kvatre”, ko si zaželim velik čokoladni milkshake, ali pa kakšen hamburger, za katerega točno vem kakšnega okusa bo. Ker že res dolgo nisem bil v McDonaldsu, me je pred parimi dnevi “sezul” pogled na to, kar sem videl v prenovljenem lokalu v Šiški.

Namreč toliko svinjarije na enem mestu – na tleh krompir, lončki, vse skupaj polito s pijačami in prekrito z vrečkami s krompirjem, kot tudi povsem svinjski deli naprav in politi, na naprav lončki in ostanki – še nisem videl nikoli, niti v največji luknji do sedaj! Kot da bi prišel v največjo luknjo sredi “vukojebine”. Glede na to, da ima McDonalds svojo politiko čistoče in red, ki se ga je potrebno držati, je bilo tole zame velikansko presenečenje. In ja, sem pikolovski pri takšnih stvareh.

McDonalds, hvala za to “čudovito” izkušnjo in se vidimo zopet čez par let, ko boste mogoče sami odkrili, da tole ni najboljši način lastne promocije in boste imeli zopet urejene lokale – glede na to, da je tale na novo preurejen, bi to definitivno pričakoval.

mcdonalds1

mcdonalds2

 1. kakšna je šele svinjarijo, ki so jo tam lahko tlačiš v usta. hamburgerji z okusom kot da bi naredili mešanico odpadne kostne moke in žaganja. bljak svinjsko zdravju škodljivo in nič poceni. na mcdonaldse bi bilo potrebno nalepiti enake napise kot na cigatere!!

 2. Sem dostikrat v Mek Šiška, pa kaj takega še nisem videl. Očitno res ni bilo prisotnega managerja, ker tole na slikah je res za kozalt.

 3. Zaradi tega se razburjam že tri leta, enkrat sem na Čopovi popolnoma obolel. Tako ni samo v kuhinji oiroma na pultu. Zasvinjane mize, svinjarija po tleh, golobi po vseh mizah … Podobno sranje kot v Koloseju. Mularija pač hodi, ker jih nič ne moti, lastniku pa dol visi.

  Na primeru McDonald’s-a je mogoče prednost samo to, da je lastnik iz tujine. Te fotografije bi morlai lepo poslat v ZDA, pa bomo videli.

 4. pa to je neverjetno! Debata o zdravi hrani je brezpredmetna vendar takšna svinarija!? Upam, da si poslal vodstvu, saj kaj takšnega ne dopuščajo in osebno hodim v mcdonalds na potovanjih ravno zaradi zaupanja v kvaliteto saj bogu za hrbtom jim bolj zaupam, kot pa zakotnim luknjam.

  ampak tole!?kaj je šele zadaj za steni!? BYE,BYE mcdonalds…

 5. Seveda dopuščajo. Sem pred leti delal hm… recimo temu, da za interno inšpekcijo McDonaldsa, ki jo je predpisal tujec (s svojimi formularji in zahtevami).. so nam dali slovenski odgovorni vedet da je treba spustit kriterije pa bit neprizanesljiv… za vsak problem so odgovorni našli opravičila (ne iz lokala, na državnem nivoju) in se nam opravičevali, kot da je to naš problem, mi smo bili pa samo za to da poročamo, prav brigalo nas je za opravičila. Čez čas so nas pa itak ukinil, ker so bili preveč slabi rezultati.

 6. prizanesljiv ne neprizanesljiv … pač če je umazano, če čakaš predolgo ali dobiš mrzlo… da ni treba bit pikolovski pa zabeležit na formularju, da je treba razumet razmere.

 7. Podobno sranje se pogosto vidi v Koloseju. Me pa bolj zanima kaj se dogaja za pultom, kjer sestavljajo hamburgerje.
  Drugače pa najboljš it v drive-in in nič ne vidiš nič ne veš :)

  1. Kar se tiče dogajanja za pultom je itak jasno saj se vse vidi, a ne? Na McDriv-u pa to res ni mogoče in prav tam se ti lahko dogajajo prav svinjske stvari. Kot ste dejali da je v Koloseju prava svinjarija, se mogoče vprašate koliko strank se je postreglo pred vami’ Seveda da ne, ker gledate samo na svojo rit, vedno je bila restavracija čista in urejena, če pa se usuje naval ljudi, ko je konec predstave in v pol ure postrežeš 150 ljudi, pa mogoče res ne more biti vse tipi topi, vedno znate samo kritizirati in najedati. Sploh ne vidim smisla v tem, zakaj ste potem sploh še stranka MCD-ja,če vas vse tako moti.

 8. Delal v Mc donaldsu. Lahko povem, da dajo res veliko na čistočo in red. Skos se pomiva, izgled na blagajni je res pomemben, tudi kuhinja je pospravljena, edino ko je res gužva, se zna zgodit da zagusti. Kaj takega kot je zgoraj noben ne bi smel dopustit. Tudi če ni managerja (ampak vedno je), je tu še hostesa oziroma kot nekakšna vodja blagajn ipd. Tako, da za šiško, kolikor vem ima čez Volenik, pri katerih sem delal tudi sam in je šefica odlična ženska, prav tako mož. Samo imata pa par po mojem mnenju ne najboljših managerjev.

 9. Takšen sovražen govor me malo žalosti, zato bi rada povedala naslednje… Se je mogoče že kdo postavil v kožo delavcev, ki so ljudje prav tako kot vi vsi, in se vprašal, da so bile mogoče razmere malo drugačne, in ni bilo prilike, časa ali pa več ljudi, ki bi to svinjarijo lahko pospravili? Ja, stranka ima vedno prav, ni pa fer da se ta stranka obnaša do teh bogih delavcev, ki garajo za 4€ na uro kot da so roboti. Nihče ni popoln, in perfekcije se ne pričakuje, ampak malo spoštovanja bi pa lahko imeli. Jaz osebno menim, da vsak pri sebi ve, kaj dela prav in kaj narobe, zato zelo močno dvomim, da se svinjarija dogaja tudi na drugi strani postrežnega pulta. Ja gospod Roni, ravno vi ste naleteli na to neugodno situacijo in verjamem da še marsikdo, mislim pa, da to ni bilo zanalašč, ali pa zaradi lenobe zaposlenih. Obiskujem restavracijo v Šiški, delavci so prijazni, se trudijo in razumem, da vedno pa nemore biti vse po nekih standardih in pričakovanjih… včasih se rado zalomi in to mislim da je vsem nam jasno kako izgleda. Vsi bi bili radi šefi, se imeli fajn, kafetkali, urejali papirologijo,…delo v mcdonaldsu kot delavec s kapico ali pa rutko, je pa nekaj povsem drugačnega. Zato bi rada povabila vsakega, ki s to firmo še nima izkušenj, naj se pridruži in poizkusi.

  1. oprosti, ampak kaksne veze ima popolnost in perfekcija s to svinjarijo, kateri sem bil prica? niti me ne zanimajo delavci in se ne postavljam v njihovo kozo – ja, vse mora biti po standardih, ker se gre za hrano!!

   ne gre se za to, da ima kupec prav, gre se za higienski minimum, gre se za to, da firma predstavlja neko sliko, ki jo imajo ljudje.. in v tem primeru bi si lahko eden izmed delavcev vzel 5 minut casa in pospravil vse skupaj! in ce bi to razlozil strankam, bi bilo veliko bolj jasno – ja, vcasih se je treba malce znat obrnit in zasukat!

  2. Tukaj ne gre za sovražni govor. Sovražni govor je nekaj popolnoma drugega. Postaviti se v kožo delavcev, ki “garajo” za 4 EUR na uro je eno. Sedaj se pa še postavimo v kožo stranke, ki za povprečen nakup v McDonaldsu porabi cca. 6 EUR. Možnosti neštetih okužb in zastrupitev s hrano. Tukaj ne smemo pozabiti, da so vsi v McDonaldsu zaposleni po lastni voljo in jih v delo nihče ne sili. Dela pa ne opravljajo dobro, kakor je razvidno s slik. Če bi bilo po moje ne bi bil danes noben iz tiste izmene več zaposlen. Konec koncev je na trgu dela veliko več sposobnih delavcev. V to sem prepričan.

   Sicer pa je nekoliko sporno trditi, da si vsi želijo “kofetkati”, postati šefi in urejati “papirologijo”. Sem krizni poročevalec in v tem neizmerno uživam, pa pri tem ni “papirologije” in “kofetkanja”; zgolj profesionalni odnos do dela, kar se pa tudi pričakuje od zaposlenih v katerem koli sektorju.

   1. No, za svinjarijo po tleh pač ni take panike (iz tal pač še nikoli ni skočil gor kak pomfri ali odvržen lonček), se jo je verjetno slej ko prej pometlo. Zgleda pa res ne lepo. Drugo pa je ko Roni piše o “povsem svinjskih delih naprav” in da so “na napravah … ostanki”. :(

  3. @ona, ti ocitno nimas razcisceno v glavi, kaj je sovrazni govor.

   “Sovražni govor je izražanje mnjenj in idej, ki so po svoji naravi diskriminatorne (ksenofobične, rasistične, homofobične in podobno) in uperjene proti različnim manjšinam (etničnim, narodnim, verskim, kulturnim, spolnim in podobno).

   Sovražni govor torej temelji na prepričanju, da so nekateri ljudje manjvredni, ker zaradi posamezne osebne okoliščine pripadajo določeni skupini.”
   (vir: spletnooko.si)

 10. V Mariboru se v nobenem se nikoli ni niti priblizno kaj takega zgodilo. Čisto je tako da bi lahko jedel iz tal :)… Sem dosti v Mc-u zato komentiram…

 11. > Kot da bi prišel v največjo luknjo sredi “vukojebine”.

  In zakaj (tu izključimo don Zocchijeve nebuloze o “najlepšem mestu na svetu”) Ljubljana ne bi bila neka zakotna kasaba oz. po tvoje “vukojebina”???

  1. ker nekako tako si predstavljam in bi tudi prezivel, ce bi prisel v lokal sredi vukojebine.. saj ni tako tezko razumeti, kajne?

  2. In other words, had ne govori o mestu, v katerem je nek lokal, ampak o lokalu (i.e. as in “lokal s hitro prehrano”) samem! McDonalds je le spoštovan brand, ki si tega ne sme privoščiti! Neki “luknji sredi vukojebine” se pa itak jebe. :/

 12. Ne vem, mogoče je res tole posledica izjemnih okoliščin (beri: par njih na bolniški, pa trojni naval strank s parih busov), pa staff na robu živčnega zloma), ampak to bi potem verjetno Had napisal.

  Najverjetneje pa gre za eno varianto naslednje mentalitete:
  Dajmo stroške znižat, pa naj stane kolikor hoče. To pač lahko dela vsak. Se bojo že naučili sproti.

  1. Eno je, ko imas poln naval, 10-deep na vseh blagajnah; v tistem primeru se pac takrat pusti, vendar se pocisti ob prvi priliki. Interni standardi so (vsaj v ZDA–za nase ne vem, katerih se drzijo) zelo visoki.

 13. Tole bi ti povedal kolikor se le da diplomatsko, ampak glede na to kakšne bedarije pišeš, bom povedal vse kar lepo po domače:
  lej ti kreten en, tko kt se najbrž zavedaš, so mcdonaldsi kar precej prometni, in kot posledica tega se zaradi gužve u kuhni zna nabrt kšna smet sem ter tja in pač ne morjo usga tkoj pospravt ker je faking gužva ampak pospravjo tkrt k je ni več, dobr vem kako je k mam par prjatlov k delajo v mcdonaldsih, 2 izmed delata tuki u šiški, grem stavt da majo tud najbl prefinjene restavracije kej po tleh, ampak tistga seveda nihče ne vid ker kuhna ni odprta tko k tuki, zato te prosm da se nehi prtožvat in prid en dan k ne bo mcdonalds zafilan do konca tko kt je najbrž biv tist dan k si se ti odloču pridt nažirat, in prosm pomisl usaj mav (če znaš seveda) predn začneš zganjat kr eno pizdarijo in delat slabo reklamo čist uredu lokalu, pa tud brz veze je delat pizdarijo glede tega, k tud če bi bla to stalna situacija, jim nben nebi mogu nč ker si lahko mcdonalds prvošč najbolše odvetnike u vesolju, in še enkrat, če te to tko mot, pa ne hodt ke ane kreten en zatežen

  1. dragi komentator.. se zavedas, da je tale moja pritozba romala v zda, kjer so bili zacudeni nad stanjem v lokalu?

   se zavedas, da ima mcdonalds zelo visoke standarde, ki se jih mora drzati.

   in se zavedas, da obstajajo inspekcije v sloveniji? ocitno nic od tega, kajne

   1. se zavedam tega dejstva dragi profesionalni pritoževalec, ampak pomojem so bli v zda začudeni zato ker nisi nkjer v svojem članku omenu da si pršu ob času k je bla precejšna gužva, ob kateri se ne da pospravlat usga, in morjo zategadelj počakat da se gužva razblini predn pospravjo, in pomojem pred inšpekcijo kar temeljito pospravjo use tako temeljito kot se le da

    sploh nevem zakaj zapravlam čas s tem, k vidm da si le en navadn zmazek od paparacija k nkol ne da nč pozitivnega od sebe (kvečjemu HIV test) ampak poleg tega samo negativnost, po psihoanalizi bi po vsej verjetnosti dobu diagnozo manjvrednostnega kompleksa, si mev kakšnega starejšega brata k je naredu neki iz svojega živlenja in je biv vedno on pod žarometi al pa kej tazga?

    po vsej verjetnosti boš še moj komentar zbrisu, da ne boš mislu, ne pluvam te zato k mi je dovgčas, ampak k se ne zavedaš kašno škodo lahko nardiš zaposlenim če ti rata zabrt podružnico te svetovno znane verige hitre prehrane, a razmišlaš gdaj o drugih al sam nase?
    pomisl na kšnga študenta k si use sam plačuje zgolj s to plačo, al maš pač bivšo partnerco v tem mcdonaldsu k te je zapustila za bolšo dušo?

    morala zgodbe: pomisl gdaj na druge, hvala lepa

    1. Wow, Roni! Kar v ZDA je šla tvoja pritožba! A si ponosen? Mislim, ZDA… to ni kar tako! Ah, pozabi to, da ljudje tam delajo kot živina in si s tem svojim nerganjem verjetno koga spravil ob kruh (ki ni nič kriv). Samo, da imaš ti priložnost za sitnarjenje, a ne, Roni. Zato se pridružujem Neznancu in bi rad bil diplomatski, pa ne bo šlo. Torej:
     Cenjeno neizobraženo govedo!
     Povsem po naključju sem naletel tole spletno stran in moram se ti zahvaliti za ure in ure neprecenljive zabave, kaj zabave, histeričnega smeha! Česa tako neverjetno diletantskega, začetniškega in amaterskega še nisem videl, pa sem bil na nekaj slabo organiziranih kolinah. Na eni je pijan mesar nekaj ur skušal zaklati prašiča, nakar mu je ta pobegnil in za sabo pustil sled črevesja, krvi in dreka. Končno so ga ujeli na robu gozda in po nekaj poskusih ga je mesar z macolo treščil po lobanji, da so se možgani razsuli po snegu… ok, dovolj za ilustracijo.
     Garancijski list na usrani greznici ima boljše tekste, kot tole tvoje driskanje po vsem in vsakomur. Razumem, da si zakompleksan in imaš verjetno tudi erektilno motnjo, ampak, daj to urejaj s psihoanalitiki in urologi, ali pa (even better!) pojdi v gozd in se ustreli v usta.
     Bi pa tale tvoja stran lahko našla smisel, če bi jo (kljub kršenju Ženevske konvencije) uporabljali kot orožje masovnega uničenja. Ali vsaj ko mučilno sredstvo. Upam, da to nikoli ne pride v roke teroristom!
     Nič, grem še malo brat tvojo primitivno enocelično stran… pa pa!

    2. Nima veze kaj se govori in piše. slike povedo dovolj – tole ne sodi v mc donalds. sam sem delal tam in kot sem že omenil smo vedno veliko delali na čistoči…saj kaj se je že pogoljufovalu z uro, 3/4 stvari pa deluje, zato še vedno jem v meku. solani ti bog ve kaj, pa vsaj vem kaj dobim. drugače pa kot sem omenil, za takšno stanje ni opravičila, pa če je bila vrsta do maribora. tudi če je kdo izgubil službo je prav, ker tole je res potrdija. tudi slovenski mc donalds, mislm da kaj takega ne sme dovoliti. sploh pa če ga. volenik tole vidi, mislim da bodo managerji v tistem terminu kar leteli, ker drugače je Volenik res super mc donalds in smo bili kot velika družina, imajo pa probleme z managerji, ki si preveč dovolijo in špilajo samo šefa.

     Želim Mc donaldsu šiška, da zamenja managerje in se kaj takega ne bo zgodilo.
     Kdor je delal v kuhinji, ve da je zadeva ok in da je hrana res sveže pečena. O maščobi ne bi govorila ampak saj tudi krvavice so mastne pa jih jemo.

     Kdor je pa govoril proti Hadu pa nima pojma. Mc donalds mora imeti standard ne glede na gužvo tako da prav da je romanala pritožba preko meja…bodo le videli da smo en del še vedno na balkanu. Ne bom pozabu mc donaldsa v skandinaviji, ki je še en rank višji od našega, na uro pa imajo po 7€.

     Mc donaldsu želim vse dobro, vsem pizdakarjem pa ki pluvajo preko Hada, da gredo delat v meka in bodo s prve vidli, da tole je čisto mimo. Prav je da se opozarja na napake,.

    3. glede na zapisano, me veseli, da si naredil mojo psihoanalizo.. vec, verjetno sploh ni potrebno zapisati..

     torej ti se vedno zivis v nekem oblaku, kjer ni nihce nic kriv in nihce ne bo prevzel odgovornosti.. kako sveto preprosto je vse skupaj v tvojem svetu.. no, realnost je malce drugacna.. odstrani plasnice in poglej okoli sebe..

     za naslednjic:
     Razumem, da si zakompleksan in imaš verjetno tudi erektilno motnjo, ampak, daj to urejaj s psihoanalitiki in urologi, ali pa (even better!) pojdi v gozd in se ustreli v usta.

     taksne nasvete zadrzi zase.. ja?

    4. tudi jaz ne vem zakaj zapravljas cas z menoj. ce se to sprasujes, potem mora biti nekaj hudo narobe s teboj.. ce smo ze pri “psihoanalizi”..

     skodo zaposlenim? sem se lagal? sem prikrival dejstva? pac, bodo naslednjic pomislili kaj in kako delajo. in bodo delali tako, kot morajo..

     na zalost zivimo v svetu kjer ima stranka vedno prav.. bo slo?

 14. Rofl, šel si v MCFUCKINGDOLNADLS, in se zdaj nekaj pritožuješ?!?! Olololololo there is no hope in humanity left

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja