Uporabniki Twitterja in ostali, ki jih spletno komuniciranje zanima in se navadno “družijo” zgolj online, so se včeraj v Ljubljani zbrali na tweetupu, kjer je pogovor tekel o prihajajoči konferenci – Tvitomaniji, ki bo med 8. in 12. majem potekala v luksuznem hotelu Novi Spa Hotels & Resort v Novem Vinodolskem. Na tweetupu so organizatorji podrobneje predstavili Tvitomanijo – največjo regionalno konferenco posvečeno komuniciranju na družbenih omrežjih. Tema Tvitomanije je »Družbena omrežja in življenje« – kultura, izobraževanje, znanost, umetnost, šport, komunikacija, posel, politika..

Med 8. in 12. majem se bodo tako predstavili posamezniki, javne osebnosti, mediji, institucije, podjetja in osebe iz političnega življenja, ki se ukvarjajo s komuniciranjem oziroma so aktivni uporabniki družbenih omrežji. Med več kot 100 predavatelji so tudi strokovnjaki iz Slovenije: Sebastjan Jeretič, Miloš Ćirić, Miha Rejc, Dejan Steinbuch, Sani Dolar in Domen Savič.

Zoran Torbica (direktor konference): “Cilj Tvitomanije je, da “avatarji oživijo”, torej, da se združi ljudi, ki se v glavnem poznajo prek interneta in komunicirajo zgolj prek družbenih omrežij. Okrogle mize, predavanja in delavnice bodo potekale čez dan, v popoldanskih ter večernih urah pa je organiziran športni in seveda zabavni program. Vse to z namenom, da se spoznamo in družimo ljudje iz različnih držav.”

Domen Uršič (soorganizator konference): “Pričakujemo, da se bo na Tvitomaniji zbralo več kot 1000 gostov iz držav nekdanje skupne republike. Cilj konference je, poleg pridobivanja novih znanj s področja komuniciranja, vsekakor mreženje in spoznavanje ljudi iz regije, s katerimi se „družimo“ zgolj na družbenih omrežjih.”

tvitomanija_novi_vinodolski