Vrt kaktusov – Seča

Za vse ljubitelje kaktusov in sukulent je Vrt kaktusov, ki leži nasproti ribogojnice Fonda v Seči, prava destinacija. Magda Grašič, lastnica Vrta kaktusov, svojim obiskovalcem zelo rada razloži vse o kaktusih, svoje izkušnje z njimi in izkušnje iz potovanj v dežele, kjer namesto rož rastejo kaktusi. Magda in njen pokojni mož sta osnovala prvo slovensko gojilnico kaktusov. V Vrtu kaktusov naj bi bilo preko 1500 različnih kaktusov in sukulent.

Kot sem napisal že včeraj, mene je v Vrt kaktusov zvabil Peyotl, vendar sem po uri, ki sem jo preživel pod vročim soncem, sicer v raslinjaku, se odločil, da poskusim z vzgojo kakšnega kaktusa – in domov sem jih prinesel cel kup.

V videoposnetku je par nasvetov, kako se pravilno zaliva kaktuse, zakaj potrebujejo mir, pa tudi o tem, od kje izvira njihovo ime..

p.s.: kaj so sukulente? Sukulente ali sočnice – sorodnice kaktusov so dobile ime po latinski besedi sucus (sok), saj so njihovi listi, čpolni gostega soka, stebla pa so polna gostljate sluzaste, ali mlečne tekočine.